Dva mjeseca vrhunske zabave: Na Bjelašnici svečano otvorena “Winterhana market & fun zone”

50

Na Bjelašnici po prvi put svečano je otvorena kulturno-sportska manifestacija pod nazivom „Telemach Winterhana market & fun zone“, koja će u naredna dva mjeseca, svim posjetiocima ponuditi vrhunsku zabavu uz bogat sportski, gastro i rekreativni sadržaj, namijenjen za cijelu porodicu.

Na samom početku ceremonije otvaranja, prisutne je pozdravio i poželio dobrodošlicu načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, koja je jedan od pokrovitelja manifestacije.

„Ovo međunarodno, internacionalno i poznato skijalište dio je naše lokalne zajednice i mi vršimo nesebične napore kako bi joj vratili stari sjaj, a već su evidentni i rezultati našega rada. Zajedno sa Vladom Kantona Sarajevo, ZOI 84 i drugim institucijama, Općina Trnovo čini sve da ovaj prostor i samo skijalište, kao projekti od javnog značaja, ne samo za lokalnu zajednicu, nego i za Kanton, a samim tim i državu Bosnu i Hercegovinu, učini savremenimim zimskim centrom“, izjavio je Berilo.

U ime Turističke zajednice Kantona Sarajevo, koja je također jedan od pokrovitelja, posjetiocima se obratila Adisa Kušundžija, PR Turističke zajednice KS koja je pozvala javnost da svoje slobodne trenutke provedu upravo na Bjelašnici u sklopu zimske turističke sezone.

„Winterhana, otvaranje zimske turističke sezone, samo su neki od projekata koje Turistička zajednica KS rado podržava. Nastojimo da vaš boravak u Kantonu Sarajevio bude što bolji sa što više sadržaja i nadamo se da ćete uživati kako na Bjelašnici, tako i u Kantonu Sarajevo za vrijeme predstojećih praznika“, rekla je Kušundžija.

Direktor ZOI ’84 Nerves Alispahić, koja je partner manifestacije, izjavio je da će i ubuduće nastaviti podržavati ovakve i slične projekte kojima je cilj promovisati planinu Bjelašnicu te da će ZOI ’84 uvijek biti uz sve one koji se odluče na bilo koji način doprinijeti Bjelašnici.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite koja je također partner događaja, pozvao je sve prisutne da posjete njihov šator i upoznaju se sa aktivnostima, te da u narednim danima mogu izvršiti registraciju u njihovom online web servisu „Registar volontera“, ukoliko žele biti dio porodice Federalne uprave civilne zaštite.

Nakon završetka oficijelnog dijela, posjetioci su imali priliku zabaviti se uz DJ RIO i DJ Katze.

Naredna dva mjeseca na Bjelašnici vas očekuje još mnogo zanimljivih aktivnosti i događaja za cijelu porodicu, objavila je Patria.

Vezani članci

Novi detalji o (Ne)zavisnom odboru i političarima ... Nakon što je Nezavisni odbor za izbor i reviziju donio konačni prijedlog odluke o smjeni aktuelnog komesara policije Kantona Sarajevo Mevludina Halilo...
Divović tužio Konakovića zbog klevete: Nanio je št... Član Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Alen Divović podnio je Općinskom sudu u Sarajevu tužbu protiv Elmedina Konakovića, predsjed...
Majke su spremne učiniti sve: Šta bi naša djeca be... Piše: Aida HRNJIĆ  Odem jučer sa djetetom u našu sarajevsku Pionirsku dolinu. Dan prekrasan, sunčan, lagan, miriše na radost. Prilazim na ulaz da kup...
IMOVINSKI KARTONI Ovo je imovina najvećih rivala u... Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i zastupnik SDA Aljoša Čampara unose posebnu dinamiku u zasjedanja kantonalne zakonodavne vlasti. Gotov...