Dvojica sa kapuljačama zapalila automobil u Banja Luci?

21

“Ford maks”, koji koristi Jovan Šovljakov (42) iz Novog Sada, planuo je juče ujutro u ulici Nikole Pašića u Banjaluci, a sumnja se da je požar podmetnut, saznaje “Glas Srpske”.

Automobil njemačkih registarskih oznaka, u vlasništvu rentakar agencije, planuo je juče oko pet časova. Bio je parkiran ispred zgrade u kojoj je Šovljakov navodno iznajmio “stan na dan”.

“Automobil je zapaljen na dva mjesta, a sumnja se da su ga zapalila dva muškarca sa kapuljačama. Navodno je jedno lice saslušano zbog sumnje da je umiješano u podmetanje požara”, rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Vatrogasci su stigli brzo nakon dojave i ugasili požar. Policija je obavila uviđaj zajedno sa inspektorom za protivpožarnu zaštitu.

“Prikupili smo sve tragove koji će pokazati pravi uzrok požara. Radimo na utvrđivanju svih uzroka izbijanja vatre”, naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Uništen automobil  je imao tragove paljenja na prednjem i zadnjem dijelu. Na prednjem sjedištu u automobilu bila su istaknuta policijska dokumenta u kojima je pisalo da je od Šovljakova nekoliko dana ranije oduzeta manja količina marihuane. Iz policije nisu htjeli da potvrde ovu informaciju.

Kako nezvanično saznaje “Glas Srpske”, policija je pregledala snimke video-nadzora sa okolnih prodajnih i ugostiteljskih objekata, da bi otkrila osobu koja je podmetnula požar.

Stanari ulice Nikole Pašića većinom su kazali da nisu ništa čuli, niti vidjeli.

“To je bilo rano ujutro, većina ljudi tada spava. Jedino smo ujutru vidjeli policiju i vatrogasce. Automobil nije eksplodirao, to bismo sigurno čuli. Ne mislim da je ovaj događaj narušio bezbjednost stanara, više nas uznemiravaju djeca koja pale petarde”,  rekao je jedan od stanara ove ulice.

Vezani članci

Njemački mediji o saobraćajnoj nesreći u kojoj je ... U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj, poginuo je pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, pišu regionalni i njemački mediji. Prema na...
Federalno tužilaštvo predložilo ukidanje prvostepe... Federalno tužilaštvo FBiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda Sanjinu Sefiću i drugima te predmet vrati na ponovno suđenj...
Sarajevo: U akciji “Hors” uhapšen 36-g... Jedan muškarac uhapšen je u srijedu u Sarajevu u akciji kodnog naziva Hors, potvrđeno je iz MUP-a KS. Kako navode iz policije, srijedu u 13 sati, pro...
Tužilaštvo TK: Uhapšeni načelnik Operativnog centr... Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona i Federalne uprave policije obavljaju pretrese na više lokacija u Tuzli i Kalesiji, u stambenim objektima, MUP-u T...