Džaferović: Ambasador se svojim postupkom isključio od svih budućih kontakata sa mnom

64

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović govorio je danas o prisustvu ambasadora Republike Hrvatske Ivana Del Vechija na obilježavanju Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Najavio je korake u Predsjedništvu BiH povodom ovog pitanja.

“Ponašanje ambasadora je za svaku osudu. Prisustvovanje jednom antiustavnom činu je iskazivanje i nepoštivanje suvereniteta BiH i zbog toga ja to prisustvo osuđujem. Vidim da je danas poduzeto nekoliko koraka od strane vlasti Republike Hrvatske. Šta će Hrvatska uraditi na tom planu, ne znam. Znam da ću ja ovdje unutar Predsjedništva BiH pokrenuti neke disikusije i procedure na tu temu. Ne znam kako će Predsjedništvo reagirati , ali znam kako ću ja reagirati”, poručio je Džaferović te dodao:

“Ambasador se svojim jučerašnjim postupkom isključio od svih budućih kontakata sa mnom”, poruka je člana Predsjedništva BiH.

Prisustvo Del Vechija kritikovali su mnogi, pogotovo u Hrvatskoj. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije bilo upoznato s odlaskom veleposlanika Ivana del Vechija u Banja Luku.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nije bilo upoznato s odlaskom veleposlanika Ivana del Vechija u Banjaluku na prijem povodom neustavno proglašenog dana Republike Srpske i detaljno će ispitati kako je do toga došlo, priopćeno je danas sa Zrinjevca.