Džaferović na tribini SDA: Porodica Memić ima moju podršku da se rasvijetli slučaj, utvrdi istina i dodijeli pravda

184
Foto: Index.ba

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović rekao je na današnjoj tribini ove stranke “Razgovor sa građanima” u Općini Novi Grad, da porodica Memić ima njegovu punu podršku u borbi da se taj slučaj rasvijetli.

Tribina SDA održava se u isto vrijeme kad i protesti “Pravda za Dženana” ispred Narodnog pozorišta. Džaferović je rekao da su zlonamjerni pokušali da povežu ova dva skupa, ali da to nema veze jedno s drugim.

“Mi smo ovu tribini planirali prije mjesec i po dana odmah nakon nominacije za člana Predsjedništva BiH ispred SDA. Zlonamjerno je i, mislim čak i bolesno od nekih koji pokušavaju da na bilo koji način povezuju ova dva skupa”, rekao je Džaferović, izrazivši duboko suosjećanje sa porodicom Memić:

“Nemam sve činjenice i dokaze da bi mogao da govorim o konkretnom slučaju, ali kao otac i građanin duboko saosjećam sa porodicom Memić. Razumijem stanje u kojem se ta porodica nalazi i oni imaju moju podršku u borbi da se do kraja rasvijetli taj slučaj, da se utvrdi istina, da se dodijeli pravda, i da se privedu pravdi svi oni koji su u tome učestvovali, bez obzira ko oni bili. To je moja ljudska reakcija”,rekao je Džaferović.