Džaferović: Vučić je još jednom pokazao da je privržen velikosrpskoj ideji i Miloševiću

86

-Aleksandar Vučić je kandaloznim govorom u Kosovskoj Mitrovici još jednom pokazao da je još uvijek privržen velikosrpskoj ideji, u čijoj je realizaciji i sam učestvovao kao dio Miloševićevog režima. Jer, samo tako se mogu tumačiti njegove današnje poruke, u kojima, između ostalog, Miloševića naziva “velikim srpskim liderom čije namjere su svakako bile najbolje”, poručio je kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Cijeli civilizirani svijet prepoznao je Miloševića kao oličenje najvećeg zla koje je zadesilo ove prostore.  Sramno je da predsjednik Srbije žali zbog “neuspjeha” Miloševićeve zločinačke politike. Sramno je da Vučić najboljim namjerama smatra  genocid u Srebrenici, stotine masovnih grobnica, koncentracione logore, desetine hiljada silovanih žena, stotine hiljada nevino ubijenih ljudi, milione prognanih, spaljena sela, uništene gradove.

Nisu Srbi ginuli za Sarajevo, kako to tvrdi Vučić, nego su Sarajevo i Sarajlije ubijali Miloševićevi, Karadžićevi i Mladićevi vojnici u ime velikosrpske ideje.  Jednako tako ubijano je, protjerivano i mučeno, nesrpsko stanovništvo diljem Bosne i Hercegovine i diljem regiona.

Žali li to Vučić što rezultati Miloševićeve zločinačke politike nisu bili još krvaviji?

Ovakvim veličanjem Miloševićeve zločinačke politike, Vučić neće nikada promijeniti ni sebe, ni Srbiju, niti će donijeti išta dobro bilo kome u regionu.

Ako zaista želi, kao što to tvrdi, evropsku Srbiju i stabilnost na Balkanu, Vučić treba da se u potpunosti odrekne Miloševićeve politike i prestane da žali za njom – navodi se u saopćenju Šefika Džaferovića.