Džanan Musa dobio sportsko državljanstvo Hrvatske

119

Košarkaški reprezentativac BiH dobio je sportsko državljanstvo Hrvatske i više neće biti stranac u Cedeviti, objavljeno je na klupskoj stranici.

Olakšavajuća je to okolnost za trenera Juru Zdovca uoči nastavka sezone jer u rotaciji ne mora više razmišljati o Musi kao strancu.

“Musa dobija igračko državljanstvo i više nije stranac tako da je to odlična vijest. Ponajprije za mene kod postavki petorki na parketu”, rekao je Zdovc.

Bh. košarkaš je dobio sportsko državljanstvo jer su protekle tri godine od registracije za Cedevitu i više se neće voditi kao igrač stranac u utakmicama Kupa Krešimira Ćosića i Hrvatske košarkaške lige.

“Jako sam zadovoljan i sretan zato što sam došao do tog nekog dijela gdje mi je to već treća, četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario”, rekao je Musa.

Ekipu iz Zagreba od 14. do 17. februara očekuje Final Eight Kupa Krešimira Ćosića koji se održava u Zadru, a Cedevita će u četvrtfinalu u četvrtak igrati protiv Zagreba.

 

Vezani članci

Musa predstavljen kao igrač Netsa: Radim mnogo i i... Reprezentativac BiH i krilni igrač iz Cedevite Džanan Musa izabran je kao 29. pik prve runde drafta od Brooklyn Netsa. Večeras je predstavljen tamošnj...
Džanan Musa za Index ba: Hvala Bosancima i Hercego... Reprezentativac BiH Džanan Musa izabran je kao pretposljednji, 29. pick prve runde drafta od Brooklyn Netsa, koji su pravo na ovaj izbor stekli u sklo...
VIDEO Trenutak kada je na NBA draftu pročitano ime... Reprezentativac BiH i krilni igrač iz Cedevite Džanan Musa izabran je kao pretposljednji, 29. pik prve runde drafta od Brooklyn Netsa, koji su pravo n...
Bh. košarkaški dragulj u središtu velike priče: Po... U narednih sedam dana Džanan Musa će se zajedno sa Peterom Radovichem, proslavljenim producentom i redateljem koji je direktor američkog sportskog pro...