Džanan Musa dobio sportsko državljanstvo Hrvatske

100

Košarkaški reprezentativac BiH dobio je sportsko državljanstvo Hrvatske i više neće biti stranac u Cedeviti, objavljeno je na klupskoj stranici.

Olakšavajuća je to okolnost za trenera Juru Zdovca uoči nastavka sezone jer u rotaciji ne mora više razmišljati o Musi kao strancu.

“Musa dobija igračko državljanstvo i više nije stranac tako da je to odlična vijest. Ponajprije za mene kod postavki petorki na parketu”, rekao je Zdovc.

Bh. košarkaš je dobio sportsko državljanstvo jer su protekle tri godine od registracije za Cedevitu i više se neće voditi kao igrač stranac u utakmicama Kupa Krešimira Ćosića i Hrvatske košarkaške lige.

“Jako sam zadovoljan i sretan zato što sam došao do tog nekog dijela gdje mi je to već treća, četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario”, rekao je Musa.

Ekipu iz Zagreba od 14. do 17. februara očekuje Final Eight Kupa Krešimira Ćosića koji se održava u Zadru, a Cedevita će u četvrtfinalu u četvrtak igrati protiv Zagreba.

 

Vezani članci

Bh. košarkaški dragulj u središtu velike priče: Po... U narednih sedam dana Džanan Musa će se zajedno sa Peterom Radovichem, proslavljenim producentom i redateljem koji je direktor američkog sportskog pro...
ŠIBENKA – BOSNA Prije 35 godina odigrana je ... Na današnji dan prije tačno 35 godina odigrana je najslavnija, najkontroverznija i najtragičnija utakmica u historiji jugoslavenske košarke. Akteri su...
VIDEO Tuča na košarkaškom meču Prvenstva BiH Na utakmici tokom Prvenstva BiH za košarkaše između Mladosti i Bošnjaka došlo je do žestokog fizičkog okršaja između igrača, javlja N1. Meč je odigra...
VIDEO Džanan Musa najbolji mladi igrač Eurocupa Džanan Musa, košarkaš Cedevite i reprezentacije Bosne i Hercegovine dobio je prestižno priznanje Eurocupa, drugog po važnosti košarkaškog takmičenja u...