Džeko: Ova ekipa je morala otići na još neko veliko takmičenje

61
Anadolija

Ovdje je dobra raja i novim igračima će se biti lako uklopiti u reprezentaciju. Mi stariji smo im na raspolaganju šta god treba, rekao je danas u Razgradu Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja se okupila uoči prijateljske utakmice s Bugarskom, koju će odigrati u petak, prenosi Anadolija.

Na spisku novog selektora Roberta Prosinečkog je i nekoliko novih mladih igrača za test susrete s Bugarskom i 27. marta u Le Havreu sa Senegalom.

“Dosta novih igrača. Ovo je prvo okupljanje gdje smo zajedno. Svaka utakmice je bitna radi ekipe, novog trenera i da se vidi šta selektor želi od nas. Naredne prijateljske utakmice i Liga nacija će nam pomoći da se uigramo za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo”, istakao je Džeko.

Na pitanje da li je to posljednja šansa za njega i neke reprezentativce koji ulaze u poznije igračke godine, Džeko je odgovorio:

“Teško je pričati da li je ovo posljednja šansa. Ne trebamo razmišljati o prošlim vremenima ili misliti da li su nam ovo zadnje kvalifikacije. Ova ekipe je morala otići na neko veliko takmičenja osim na Mundijal u Brazil. Ne treba plakati. Treba se dobro spremiti i gledati naprijed”.

O prvim utiscima igrača i Prosinečkog, kazao je:

“Tek smo se upoznali. Ne znam šta očekuje od nas još uvijek. Međutim, kakav je bio igrač može se naslutiti šta bi mogao tražiti od nas”.

Kaže i “što više igraš u boljoj si formi”, aludirajući na veliki broj bh. reprezentativaca standardnih u sastavima svojih klubova.

“Najbitnije da svi dođu zdravi na okupljanje. Nismo mi jedna od velikih reprezentacija koja ima previše izbora”, poručio je Džeko, fantastični napadač Rome.

Vezani članci

Safet Sušić: Edin Džeko je najbolji centarfor na s... Do 27. marta 2018. godine bio je jedini Evropljanin koji je protiv Argentine postigao hat-trick. Učinio je to u trijumfu nacionalnog tima bivše SFR Ju...
Prosinečki: BiH ima generaciju odličnih igrača, na... Najvažnije je da imamo dobar ambijent. Momci žele i imaju veliku želju da se nešto napravi, da se ode na veliko takmičenje, rekao je u ekskluzivnom ra...
Džeko: San nam je da uđemo u finale Lige prvaka, n... Napadač Rome i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko briljirao je u uzvratnom meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone. Po izboru portala Footba...
Prosinečki: Džeko je odigrao najbolju utakmicu ika... Svi smo iznenađeni prolaskom Rome, jer su odigrali možda i najbolju utakmicu, kao ekipa, rekao je za Anadoliju Robert Prosinečki, selektor fudbalske r...