Dženaza i komemoracija generalu Huseinu Tursunoviću bit će održani sutra

253

Dženaza namaz generalu Huseinu Tursunoviću Tursunu koji je jučer umro nakon teške bolesti na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u 56-oj godini bit će klanjana u četvrtak 10. januara 2019. godine u 13 sati u haremu Alipašine džamije u Sarajevu.

Iz Udruženja Crni labudovi, čiji je pripadnik bio general Tursunović, ističu da će komemoracija biti održana u Domu Armije u četvrtak u 11 sati.

Obezbijeđen je besplatan prijevoz na dženazu iz Srebrenice, rodnog grada generala Tursunovića, te iz Bratunca, Milića i Vlasenice.

Sutra će se od generala Tursunovića oprostiti porodica, prijatelji i saborci, a svi se slažu u jednom, a to je da nas je napustio veliki čovjek i istinski borac za Bosnu i Hercegovinu.

General major rođen je 9. februara 1963. godine u selu Sućeska kod Srebrenice. U Srebrenici je završio Opštu gimnaziju, a u Sarajevu Fakultet političkih nauka.

– Tursun je bio vizionar i borac, veliki čovjek i prijatelj. On je u jednom momentu podvukao crtu i posvetio se pravim životnim vrijednostima. Ono što zaista vrijedi postavio je na prvo mjesto. Postigao je mnogo i zaista može biti primjer svakome kako se postaje veliki čovjek – kazao je ranije za Faktor komandant Crnih labudova Hase Tirić.