Džumhur u drugom kolu Dubaija, Bašić poražen na startu Indian Wellsa

102
Damir Džumhur

Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić imali su polovičan uspjeh na startu turnira u Dubaiju i Indian Wellsu.

Džumhur se plasirao u drugo kolo 2,6 miliona dolara vrijednog ATP turnira Serije 500 u Dubaiju, savladavši njemačkog kvalifikanta Yannicka Madena, 142. igrača na ATP listi, rezultatom 2:0 (6:3 i 6:4), nakon nešto manje od dva sata igre.

Najbolji teniser BiH će u drugom kolu igrati protiv Rusa Evgenyja Donskoya, 74. igrača svijeta koji je u prvom kolu savladao Slovenca Blaža Kavčića.

Bašić se nije uspio plasirati u drugo kolo ATP Challengera u Indian Wellsu vrijednog 150.000 dolara. Drugi reket BiH poražen je od Amerikanca Stefana Kozlova sa 0:2 (5:7, 4:6).

Naši teniseri nastupili su i u konkurenciji dublova. Džumhur je u paru s Srbinom Filipom Krajinovićem prošao u drugo kolo pobjedom nad prvim nosiocima Fincem Henrijem Kotinenonom i Australcem Johnom Perssom sa 2:0 (7:6(4), 7:6(2)), dok je Bašić sa Nijemcem Yanickom Hanfmannom na startu poražen od Kanađana Petera Polanskog i Adila Shamasdina sa 6:3, 7:6 (3).

M. I.