Ekstremni gradski “sport” vožnja GRAS-ovim vozilima: Dotrajale šine pucaju, Sarajlije pješače

82

Zbog pucanja šine na dionici tramvajske pruge između Pofalića i Studentskog kampusa Univerziteta u Sarajevu oko 13 sati došlo je do obustave tramvajskog saobraćaja na relaciji između Ilidže i Baščaršije, potvrđeno je za Oslobođenje u GRAS-u.

-Tramvaji saobraćaju na liniiji Ilidža-Čengić Vila i Baščaršija-Željeznička stanica, a očekujemo da će kvar biti otklonjen vrlo brzo nakon čega će saobraćaj biti normalizovan, rekao  je dispečer tramvajskog saobraćaja u GRAS-u.

Od decembra do sada, u nekoliko navrata dolazilo je do prekida u odvijanju tramvajskog saobraćaja, a razlog je uvijek bio isti- pucanje natruhlih šina.

Privremeni upravitelj Haris Gušić, iako je to bombastično najavljivano prošle godine kada je imenovan da “spasi GRAS” ništa nije uradio da se zamijene decenijama stare šine, a o redovnom prijevozu da se i ne govori. Vožnja GRAS-om postala je pravi izazov, i još malo će početi da se uvrštava u kategoriju ekstremnih sportova.

(Index.ba)

Vezani članci

Almedina Gogalić, vozačiča sarajevskog tramvaja: V... Almedina Gogalić, uposlenica KJKP "Gradski saobraćaj" Sarajevo (GRAS), dvije decenije je vozačica tramvaja, a taj poziv je privukao dok je još bila sr...
Privremeni upravnik GRAS-a: Sve što je Gušić obeća... Vlada KS ljetos je odredila 45 mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP GRAS, koje bi trebale rezultirati boljim javnim gradskim prevozom, kvalitetnijo...