Erdogan poručio Netanyahuu: Ti si tiranin koji masakrira palestinsku djecu

37

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan oštro je odgovorio izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu na jučerašnje verbalne napade i nazvao ga tiraninom koji masakrira palestinsku djecu, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je danas prisustvovao ceremoniji otvaranja niza realiziranih projekata u Ankari, a tom prilikom je najoštrije je osudio posljednje napade i incidente koje su izraelske snage izvele u kompleksu Al-Akse u okupiranom Istočnom Jerusalemu.

“Uvijek ćemo se suprotstaviti svim napadima na naš sveti mesdžid. I kada bi svi šutjeli, mi ćemo s našim narodom dizati glas“, poručio je Erdogan.

Erdogan je također kazao da će borbu za administraciju Jerusalema u skladu s njegovim značajem za islamski svijet nastaviti sve do zadnjeg daha.

Izraelskom premijeru Netanyahuu je poručio da je zločinac koji je odgovoran za ubistvo palestinskih sedmogodišnjaka.

Erdogan je također kazao da će Turska tražiti procesuiranje izraelskih napada u Al-Aksi i pred međunarodnom zajednicom.

Netanyahu je jučer izjavio da Izrael nije država svih njegovih državljana, već samo Jevreja, a Erdogana je nazvao diktatorom.

Jutros je i glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin poručio kako izraelski premijer Benjamin Netanyahu lažnim i obmanjujućim optužbama na račun predsjednika Erdogana neće moći prikriti zločine koje Izrael čini na Bliskom istoku.

 “Apartheid država koju Netanyahu vodi okupirala je palestinsku zemlju, ubija žene i djecu, zarobljava Palestince na njihovoj zemlji. Laži i pritisci ne mogu sakriti izraelske zločine“, poručio je Kalin.

Vezani članci

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio te... „Duboko me pogodila vijest o pogibiji rudara Slaviše Žugića iz Milića i Branislava Ostojića iz Zvornika, koji su nastaradali u jami „Braćan“ na područ...
Skupština Kosova usvojila rezoluciju o ukidanje sv... Skupština Kosova je danas na vanrednoj sednici usvojila rezoluciju kojom se od Vlade Kosova zahteva ukidanje svih vrsta igara na sreću u narednih dese...
Novi Zeland: Ezan uživo na javnim emiterima, žene ... Prvu džumu na Novom Zelandu nakon terorističkog napada na džamije u Christchurchu u kojem je ubijeno 50 i ranjeno još toliko muslimana, obilježilo je ...
Cavusoglu o Trumpovoj izjavi: Izazvat ćete još viš... Turski šef diplomatije Mevlut Cavusoglu je, komentarišući izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa da je "došlo vrijeme da se prizna suverenitet I...