Euroliga pokrenula postupak protiv Crvene zvezde zbog vrijeđanja Alena Omića

83
Foto: Mondo.rs

Uprava Eurolige pokrenula je disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog transparenta grupe njenih navijača upućenom igraču beogradskog kluba Alenu Omiću, slovenskog košarkaša rođenog u Tuzli.

Na utakmici protiv Olympiacosa koju je beogradski sastav riješio u svoju korist rezultatom 89:78, grupa domaćih navijača je na tribini razvila transparent: “Šiptar, Hrvat, balija nisu moja bratija” i vrijeđala Alena Omića.

“Poruka koju je prikazala manja grupa navijača ni na koji način ne predstavlja ni sport ni košarku, evropsku košarkašku porodicu niti organizaciju Eurolige, ni na koji način. Naprotiv, evropska košarka je uvijek bila i biće primjer integracije na terenu i van njega, gdje su uvijek povezane kulture, rase i religije dijeleći zajedničku strast. Euroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Crvene zvezde. Stavovi koje su navijači iskazali su uvredljivi i štetni i u suprotnosti principima uključivanja u zajednicu i poštovanja. Euroliga snažno osuđuje svaki vid diskriminacije polova, seksualnosti ili nekog drugog ljudskog stanja”, navodi se u saopštenju na internet stranici Eurolige.

Vezani članci

UEFA pomilovala Crvenu zvezdu zbog transparenta po... Fudbaleri Crvene zvezde imaće podršku navijača protiv moskovskog CSKA u Beogradu, jer je Evropska fudbalska unija (UEFA) danas uvažila žalbu kluba na ...
VIDEO Incident u Novom Sadu: Hrvatskog sudiju neza... Utakmicu druge regionalne vaterpolo lige između Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu obilježio je incident, te je prekinuta dvije sekunde prije kraj...