Facebook predstavio Viewpoints – aplikaciju koja će vam plaćati da ispunjavate ankete

28

Facebook ponovno nudi aplikaciju za istraživanje tržišta, ali čini se da ovaj put nema problema povezanih s privatnošću od prije. Ovaj društveno-medijski gigant predstavio je aplikaciju Viewpoints koja vam plaća za popunjavanje anketa, istraživanja i drugih zadataka koji će pomoći u usavršavanju proizvoda.

Za razliku od Google Opinion Rewards, nagradu ne dobivate odmah, već zarađujete bodove i automatski primate PayPal uplate kad dođete do određenog cilja.

 

 

 

 

Nije iznenađujuća činjenica da Facebook želi izbjeći tvrdnje o korištenju informacijama korisnika bez njihovog potpunog pristanka. Za upotrebu Viewpoints-a morate imati najmanje 18 godina i bit ćete obaviješteni o tome koje će se informacije prikupiti i kako će biti korištene. Firma se također obvezuje, da neće prodavati podatke trećim osobama ili javno dijeliti vašu aktivnost bez odobrenja.

Nažalost, Viewpoints je trenutno dostupan samo vlasnicima Facebook računa u SAD-u. Facebook planira ponuditi više opcija za registraciju i proširiti Viewpoints na ostale zemlje u 2020. godini. Iz Facebooka su poprilično uvjereni da će Viewpoints biti prihvaćen s oduševljenjem.