FHMZBiH: Do srijede sunčano, a zatim mogući loklani pljuskovi

16

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme uz slab vjetar u Bosni istočnog i sjeveroistočnog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 27 i 32 stepena, javlja Anadolu Agency.

U Sarajevu se očekuje sunčano vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme i slab vjetar, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 21. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između 29 i 35 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, prognoze su meteorologa Hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U srijedu u Bosni i Hercegovini većinom će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Krajine i dijela centralne i sjeverne Bosne.

Tokom noći na četvrtak u Bosni moguće je postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 36 stepeni.

U četvrtak u Bosni se prognozira pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16, na jugu zemlje i do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 21 i 26, a u Hercegovini između 29 i 34 stepena.