FK Sarajevo i Centar za sport i rekreaciju: Akcija „Zajedno i spremno dočekajmo EYOF“

51

Od 9. do 16. februara 2019. godine Bosna i Hercegovina će biti domaćin Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF 2019). Fudbalski klub Sarajevo i Centar za sport i rekreaciju Općine Centar uputili su danas poziv svim zainteresiranim da se priključe akciji „Zajedno i spremno dočekajmo EYOF“.

Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase – Koševo”, stadion je na kojem FK Sarajevo igra domaće utakmice i važi za najveći bh. sportski objekat takve vrste. U proteklom periodu, uspješno su završeni radovi na određenim dijelovima stadiona u cilju poboljšanja infrastrukture.

”U narednom periodu Koševu su prijeko potrebni radovi na sanaciji vanjskih dijelova, farbanja fasade stadiona, unutrašnjih dijelova, dijela za novinare, zamjena staklenih površina i stolarije, te dorade limenih konstrukcija. J.U. Centar za sport i rekreaciju u saradnji sa FK Sarajevo upućuju poziv svim zainteresovanima da daju svoj doprinos unaprjeđenju izgleda stadiona kroz brendiranje ulaza na stadionu ‘ Asim Ferhatović Hase – Koševo’, vanjskih dijelova stadiona i četiri pozicije na reflektorima”, saopšteno je iz FK Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).