FOTO Ajnadžić novogodišnjim paketićima obradovao djecu sa poteškoćama u razvoju

148

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, posjetio je Centar za pomoć porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju i tom prilikom uručio novogodišnje paketiće za djecu iz ovog centra. Nabavku paketića su, osim dvije privatne firme, finansijski podržale Općina Centar i Crveni križ općine Centar Sarajevo.

– Poziv da dođem u ovaj centar sam veoma rado prihvatio. Općina Centar je sa velikim zadovoljstvom izdvojila dio sredstava zajedno sa ostalim donatorima, kako bi bili dio radosti i dobre priče za ovu našu malu dobru raju i svakako ćemo nastaviti podržavati rad ovog centra i ubuduće. Jako bih volio da ova naša djeca budu perspektiva Bosne i Hercegovine i njenog razvoja u budućnosti, kazao je u svom obraćanju načelnik Ajnadžić koji je ovom prilikom prisutnima čestitao predstojeću Novu godinu.

Pored načelnika Ajnadžića u podjeli paketića za djecu su se pridružili i njegov savjetnik Osmo Babić i pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

Za potpuni doživljaj  i zabavu tokom večeri se pobrinuo naš bosanskohercegovački pjevač Latif Moćević koji je sa djecom pjevao hitove sa svog albuma.

Predsjednica Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ Aida Hrnjić se zahvalila svojim gostima na predivnoj večeri i podršci u ovom, nadasve humanom, projektu i naglasila da su djeca iz ovog centra svojim vrijednim radom, učenjem i napretkom zaslužila novogodišnje paketiće.