FOTO Općina Centar finansirala nabavku vozila za transport napuštenih pasa

79

U parku Hastahana na Marijin Dvoru danas je upriličena primopredaja vozila za transport napuštenih pasa Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Rad“.

Općina Centar Sarajevo nabavila je teretno motorno vozilo „caddy“ opremljeno sa osam boksova za transport napuštenih pasa na području Centra. Vrijednost vozila je gotovo 40 hiljada konvertibilnih maraka.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić predao je vozilo izvršnom direktoru Kantonalnog javnog komunalnog preduzeće „Rad“ Hasanu Karačiću, koji se zahvalio za dosadašnji doprinos ove lokalne zajednice koja godinama finansira kupovinu neophodne opreme pomenutom preduzeću.

-Ovo vozilo dato je na korištenje Službi za komunalnu čistoću koja je formirana pri Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Rad“. Mi radimo na osnovu zaključka Vlade KS, a nadamo se da će ovo pitanje sistemski biti riješeno u skorije vrijeme. Preuzet ćemo sve obaveze u skladu sa zakonom, a koristim priliku da se zahvalim na ovoj izuzetno značajnoj donaciji, istakao je Karačić.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da na ovaj način Općina Centar još jednom pokazuje svoju opredijeljenost da pokuša riješiti ovaj izuzetno složen problem.

-Općina Centar je u prošloj godini Veterinarskom fakultetu u Sarajevu izdvojila sredstva za izradu studije o zbrinjavanju pasa lutalica na području ove lokalne zajednice. Jedna od predloženih aktivnosti je i nabavka vozila za transport napuštenih pasa. U narednom periodu ćemo nastojati obezbijediti prostor za privremeni smještaj napuštenih pasa do iznalaženja konačnog rješenja od strane Vlade KS. Ova lokalna zajednica pokušavala je i ranije na više načina riješiti problem prisustva velikog broja pasa lutalica na gradskim ulicama, počev od finansiranja zbrinjavanja pasa lutalica u azilima, kao i njihove sterilizacije i kastracije, pa do saradnje sa udruženjima za zaštitu napuštenih pasa, što sve zajedno nije dalo učinkovite rezultate. Rješavanje nagomilanih problema sa psima lutalicama direktno je u interesu građana, a Općina Centar će učiniti sve kako bi se on sistemski riješio i kako bi se obezbijedila sigurnost građanima, poručio je Ajnadžić.

Vezani članci

Općina Centar finansira sanaciju krovne konstrukci... Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 15.000 KM iz općinskog budžeta za sanacij...
Ajnadžić obišao gradilište u Ulici Sutjeska Kako je najavljeno, u skladu sa rješenjem koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo o privremenoj izmjeni režima saobraćaja, zbog sanaci...
Općina Centar pomaže projekat očuvanja starih zana... Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol o realizaciji granta Udruženju za promociju kulture, edukacije i očuvanje kulturne baštine...
Besplatni udžbenici, školski pribor i ruksaci za p... Upis u prvi razred osnovne škole obavlja se u aprilu i augustu. Nakon prvog upisnog roka u aprilu, za predstojeću školsku 2018/2019. godinu, u prve ra...