FOTO Uspješna ekološka akcija u naselju Breka

70

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Breka provedena je ekološka akcija čišćenja i uređenja ovog mjesnog područja kojoj se odazvao veliki broj građana.

Akciju je podržao Mjesni štab civilne zaštite i Služba za civilnu zaštitu Općine Centar koji su učesnicima obezbijedili neophodan alat za čišćenje, te radnici KJKP Park koji su dali svoj doprinos u vidu radne snage i potrebnog alata.

U čišćenju i uređenju javnih površina na ovom mjesnom području učestvovalo je oko 80 sugrađana i veliki broj djece koji su, podijeljeni u pet grupa u opuštenoj i veseloj atmosferi sa zadovoljstvom radili na uljepšavanju njihove okoline.

Iz Savjeta Mjesne zajednice Breka ističu zadovoljstvo provedenim aktivnostima i iskazuju zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos, a naročito djeci na učešću u ovoj hvale vrijednoj ekološkoj akciji.

Ovake akcije, prije svega, imaju za cilj podizanje svijesti o očuvanju i zaštiti životne sredine. Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život, središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, dolaskom proljeća planira intenzivirati ekološke akcije na području ove lokalne zajednice.

Podsjećamo da je i u prošloj godini proveden niz ekoloških akcija i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“.

Vezani članci

Općina Centar finansira sanaciju krovne konstrukci... Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je potpisao zaključak kojim se odobrava isplata sredstava u iznosu od 15.000 KM iz općinskog budžeta za sanacij...
Općina Centar pomaže projekat očuvanja starih zana... Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol o realizaciji granta Udruženju za promociju kulture, edukacije i očuvanje kulturne baštine...
Besplatni udžbenici, školski pribor i ruksaci za p... Upis u prvi razred osnovne škole obavlja se u aprilu i augustu. Nakon prvog upisnog roka u aprilu, za predstojeću školsku 2018/2019. godinu, u prve ra...
Civilna zaštita Općine Centar efikasno reagovala: ... Jučerašnje padavine koje su pogodile glavni grad Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima, na području centralne gradske općine uzrokovale su pro...