FOTO Uspješna ekološka akcija u naselju Breka

41

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Breka provedena je ekološka akcija čišćenja i uređenja ovog mjesnog područja kojoj se odazvao veliki broj građana.

Akciju je podržao Mjesni štab civilne zaštite i Služba za civilnu zaštitu Općine Centar koji su učesnicima obezbijedili neophodan alat za čišćenje, te radnici KJKP Park koji su dali svoj doprinos u vidu radne snage i potrebnog alata.

U čišćenju i uređenju javnih površina na ovom mjesnom području učestvovalo je oko 80 sugrađana i veliki broj djece koji su, podijeljeni u pet grupa u opuštenoj i veseloj atmosferi sa zadovoljstvom radili na uljepšavanju njihove okoline.

Iz Savjeta Mjesne zajednice Breka ističu zadovoljstvo provedenim aktivnostima i iskazuju zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos, a naročito djeci na učešću u ovoj hvale vrijednoj ekološkoj akciji.

Ovake akcije, prije svega, imaju za cilj podizanje svijesti o očuvanju i zaštiti životne sredine. Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život, središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, dolaskom proljeća planira intenzivirati ekološke akcije na području ove lokalne zajednice.

Podsjećamo da je i u prošloj godini proveden niz ekoloških akcija i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“.

Vezani članci

Općina Centar donirala 40.000 KM za Sarajevo Film ... U Općini Centar Sarajevo juče je upriličeno potpisivanje protokola na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 40 hiljada konvertibilnih maraka...
Predstavnici Općine Centar i veterani odreda R... S namjerom da se riješi pitanje početka izgradnje spomen-obilježja posvećenog poginulim pripadnicima Odreda policije „Bosna” u parku kod Druge gimnazi...
FOTO Predstavljeno idejno rješenje spomen-obilježj... U prostorijama Općine Centar održana je prezentacija idejnog projekta spomen-obilježja „Ljiljan“. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici nadležnih...
Sarajevo: Aktiviralo se klizište, na terenu pripad... U sarajevskoj općini Centar, u ulici Halida Kajtaza bb jutros je aktivirano klizište. Na teren su izašli pripadnici Civilne zaštite Centar i MUP-a ...