FOTO: Vojska pomaže u čišćenju snijega širom Hrvatske

130

Oružane snage RH angažirane su i danas u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena. Pripadnici Hrvatske vojske angažirani su na području Gospića, Donjeg Lapca, Delnica, Gračaca i Petrinje.

Na terenu u Gospiću angažirano je 45 pripadnika koji čiste snijeg oko javnih ustanova. U Donjem Lapcu 25 pripadnika s jednim strojem čiste prilaze javnim ustanovama. U ispomoć su im upućene još dvije kombinirke.

U Delnicama je angažirano 30 pripadnika i dva radna stroja. U ispomoć je upućeno još 60 pripadnika sa dva stroja za čišćenje, četiri kamiona i dva kipera. Na područje Gračaca upućen je 1 kamion samoistovarivač i 1 kombinirka.

Na području Petrinje angažirana je jedna desetina za dostavu lijekova i hrane u sela Klinac i Bijenik. Također, za mjesta Nebojan, Farkašić, Slana, Glinska Poljana angažirana je jedna desetina za čišćenje prilaza do kuća i dostave lijekova i hrane.

Podsjetimo, zbog obilnih snježnih oborina potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević jučer, 22. veljače 2018. donio je odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

Tako je tijekom jučerašnjeg dana Hrvatska vojska bila angažirana na području Gospića (20 pripadnika OS RH), u mjestu Čanak kod Korenice (20 pripadnika OS RH i 1 kombinirka), te u Donjem Lapcu (40 pripadnika OS RH, 1 kombinirka i 3 inženjerijska stroja).