Fotografija nikome u Srbiji nije sporna: General Diković i Vacić, “spremte se, spremte…”

103

Ministru odbrane Srbije Aleksandaru Vulinu nije, kako kaže, ništa sporno to što se desničar Miša Vacić fotografisao sa načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem i to objavio na društvenoj mreži Twitter uz stihove četničke pjesme. Vulin za N1 kaže da je načelnik generalštaba javna ličnost i da treba da se fotografiše sa svakim građaninom Srbije.

Uz “Sprem’te se, sprem’te” na Twitteru je osvanula fotografija na kojoj su rame uz rame Miša Vacić i načelnik generalštaba Ljubiša Diković.

Za ministra odbrane ta fotografija je ista kao sa bilo kojim drugim građaninom Srbije.

“U čemu je razlika između njega i nekog drugog građanina ja ne vidim. (Ne vidite?) Pa je l’ on osuđen za nešto, je l’ u nekom zatvoru?”, pitao je srbijanski ministar odbrane.

Vacić je bivši vođa desničarskog pokreta “1389”, a osuđivan je zbog širenja diskriminacije protiv LGBT populacije, za držanje oružja i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

“Ja ne mislim da bilo koju političku partiju treba zabraniti ili ideologiju, to je sve njihovo pravo, a general Diković kao i svaka javna ličnost se fotografisao sa gospodinom Vacićem ili sa bilo kim drugim, ne vidim u tome nikakav problem”, kaže Vulin.

Načelnik Generalštaba Srbije, koji je za Blic izjavio,  – “nemam pojma o čemu se radi” i pitao ko je Miša Vacić sa kojim se fotografisao, nije želio da razgovara sa medijima.

Lider Srpske desnice Miša Vacić za N1 poručuje da nema šta da kaže o fotografiji. Tvrdi da ona govori hiljadu riječi kao i da je zadovoljan komentarima.

“Do mene su doprli samo pozitivni komentari podrške i slaganja”, pročio je Vacić.

Inače, Vacić često putem društvenih mreža poziva na odbranu, pogotovo kada je u pitanju Kosovo, pa čak i na mobilizaciju. Vacić je bio zaposlen u Kancelariji za Kosovo i Metohiju kao savjetnik, a nedavno je njegov zamjenik iz Srpske desnice, Saša Dujović, postao, također, savjetnik u ministarstvu za rad, koje vodi Zoran Đorđević.

Vezani članci

Vidovdan na Kosovu: Policija spremna, Vulinu zabra... Ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu zabranjeno je da učestvuje na obilježavanju Vidovdana na Gazimestanu, objavio je prištinski portal Indeksonl...
SKANDALOZNE IZJAVE Vulin u Banja Luci: Agresiju ... Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je da je Vojska Republike Srpske ispunila istorijsku misiju sačuvavši samo postojanje srpskog naroda ...
Vulin: Vučić je naredio, i vojska se uključuje u b... Bijela kuga je jedan od najvećih problema u Srbiji i Vojska će se uključiti u aktivnu borbu za povećanje nataliteta, izjavio je danas ministar odbrane...
Vulin: Pitao sam Gotovinu da li je on ustaša, odgo... Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kazao je da bi bio zadovoljan kada bi se desilo nešto što bi ga uvjerilo da je pogriješio kada je izjavio da ...