FUP se oglasio o akciji FDS: Uhapšeno šest osoba, oduzeti duhan, cigarete, veća količina novca i oružje

81

U akciji koju provode pripadnici Federalne uprave policije privedeno je više osoba zbog nestanka veće količine cigareta u Fabrici duhana Sarajevo, potvrdila je za Oslobođenje Marina Zović, portparolka FUP-a.

– Policijski službenici Federalne uprave policije su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva FDS na području Kantona Sarajevo, a vezano za krivično djela djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela i krađa.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Kantona Sarajevo, te je do privedeno šest osoba i to: A. S. (1968), K. M. (1975), S. P. (1978), N. B. (1976), A. M. (1965) i M. J. (1981), a koje se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa, do sada je pronađena i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Ove osobe se privode u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će ista biti u zakonskom roku predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, stoji u saopćenju FUP-a.

Azra Bavčić, portparolka sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, za Oslobođenje je potvrdila da se akcija provodi pod nadzorom ovog tužilaštva.

Tačan broj privedenih još nije poznat, a više informacija će biti poznato u toku dana.

Iz FUP-a naglašavaju da će se uskoro oglasiti saopćenjem za javnost.