Gavrankapetanović danas počinje raditi u Općoj bolnici nakon odlaska s KCUS-a

47
Foto: radiosarajevo.ba

Nakon što je u julu prošle godine otišao iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), svoj radni vijek dr. Ismet Gavrankapetanović danas nastavlja u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, saznaje Radiosarajevo.ba.

U augustu prošle godine u medijima se prvobitno pojavila informacija da je direktor Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Ismet Gavrankapetanović smijenjen s ove funkcije nakon 19 godina rada. On se na ovoj poziciji nalazio od 1. oktobra 1998. godine do 11. jula 2017. godine.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nedugo nakon toga je demantirao navode medija da je Upravni odbor KCUS-a smijenio Ismeta Gavrankapetanovića te je saopćio da mu je istekao ugovor.

Nakon brojnih pritisaka i oprečnih informacija, grupa hirurga Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je poručila da vrhunski hirurzi i uposlenici trpe na KCUS-u trpe strahovite pritiske te su poručili su da neće biti saučesnici u zločinu. Navedene informacije iz najveće zdravstvene ustanove u BiH su demantirali.

Također, nakon odlaska dr. Gavrankapetanovića, hirurzi Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a Hasan Tanović , Semin Bećirbegović i Senad Maksić napustili su KCUS i prešli u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Kako saznajemo, dr. Ismet Gavrankapetanović bi također mogao biti skinut s liste ispitičava za specijalističke i subspecijalističke ispite Ministarstva za zdravstvo Federacije BiH.

Ova lista je formirana 4. aprila 2017. godine, a ona se odnosi na ispitivače za specijalističke i subspecijalističke ispite doktora stomatologije, doktora medicine, magistara farmacije i inženjera medicinske biokemije.

Da bi se određeni ljekar skinuo s ove liste, prijedlog jedino može dati neka od zdravstvenih ustanova ili zdravstvenih fakulteta u državi.

Vezani članci

ANALIZA The Foreign Policy Research Institute: Rus... Rusija aktivno podupire domaće političke i paravojne aktere koji žele podijeliti Bosnu i Hercegovinu. Kako bi to postigla, ako treba i nasilnim metoda...
Voće i povrće 50 posto skuplje nego 2017. Cijena banana u Federaciji Bosne i Hercegovine u decembru je u prosjeku iznosila 2,10 KM, dok je sada ta cijena povišena za više od 50 posto. Trenutno...
Kormak:Izborni zakon treba biti kompromis kojim ni... Ono što treba da se uradi u vezi sa Izbornim zakonom, treba da urade lokalni političari. Mi znamo šta je uradio Ustavni sud u vezi sa slučajem Ljubić....
NOĆNI VUKOVI OPASNOST ZA NACIONALNU SIGURNOST: Ale... Vođi Noćnih vukova Aleksandru Zaldostanovu od danas je zabranjen ulazak u BiH, saznaje Žurnal. Osim Zaldostanovu, ulazak u BiH zabranjen je i Saši Sa...