Gavrankapetanović danas počinje raditi u Općoj bolnici nakon odlaska s KCUS-a

70
Foto: radiosarajevo.ba

Nakon što je u julu prošle godine otišao iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), svoj radni vijek dr. Ismet Gavrankapetanović danas nastavlja u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, saznaje Radiosarajevo.ba.

U augustu prošle godine u medijima se prvobitno pojavila informacija da je direktor Klinike za ortopediju i traumatologiju prof. dr. Ismet Gavrankapetanović smijenjen s ove funkcije nakon 19 godina rada. On se na ovoj poziciji nalazio od 1. oktobra 1998. godine do 11. jula 2017. godine.

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nedugo nakon toga je demantirao navode medija da je Upravni odbor KCUS-a smijenio Ismeta Gavrankapetanovića te je saopćio da mu je istekao ugovor.

Nakon brojnih pritisaka i oprečnih informacija, grupa hirurga Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu je poručila da vrhunski hirurzi i uposlenici trpe na KCUS-u trpe strahovite pritiske te su poručili su da neće biti saučesnici u zločinu. Navedene informacije iz najveće zdravstvene ustanove u BiH su demantirali.

Također, nakon odlaska dr. Gavrankapetanovića, hirurzi Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a Hasan Tanović , Semin Bećirbegović i Senad Maksić napustili su KCUS i prešli u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Kako saznajemo, dr. Ismet Gavrankapetanović bi također mogao biti skinut s liste ispitičava za specijalističke i subspecijalističke ispite Ministarstva za zdravstvo Federacije BiH.

Ova lista je formirana 4. aprila 2017. godine, a ona se odnosi na ispitivače za specijalističke i subspecijalističke ispite doktora stomatologije, doktora medicine, magistara farmacije i inženjera medicinske biokemije.

Da bi se određeni ljekar skinuo s ove liste, prijedlog jedino može dati neka od zdravstvenih ustanova ili zdravstvenih fakulteta u državi.

Vezani članci

KCUS Klinika za hematologiju u lošem stanju: Poči... U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počeli su pripremni radovi za rušenje zgrade nekadašnje Klinike za hematologiju, izgrađene 1900.godine. Pre...
“Bosna je jedno od mjesta na Balkanu gdje je... Češka namjerava da pošalje milion eura Bosni i Hercegovini kao pomoć u suzbijanju nelegalne migracije i zaštiti granica pošto je, kako je naglasio češ...
Jagodina: U bazenu se udavio učenik iz BiH U bazenu hotela “Alfa” u okolini Jagodine sinoć oko 22 sata udavio se dječak H. R. (14) iz Tuzle, saznaje "Blic". Kako saznaje taj list, on je bio go...
Golanska visoravan: Državljanin BiH moli za pomoć ... Bosanskohercegovački državljanin sirijskog porijekla, Isam Al-Hawamda, trenutno se nalazi na Golanskoj visoravni, blizu granice sa Sirijom i moli inst...