17.5 C
Sarajevo
Subota, 04. Jula 2020
Naslovnica Svijet Golub uhapšen pod optužbom da je špijun za Pakistan

Golub uhapšen pod optužbom da je špijun za Pakistan

20

Većini nas golubovi predstavljaju još jedan dio života. Često ih ignoriramo, a rijetko kad pomislimo na njih osim ako nam ne polete preblizu.   

Međutim, vijest da je golub uhapšen u Indiji pod sumnjom da je špijun za Pakistan zaprepastila je apsolutno sve i odjeknula u svijet kao rijetko koja vijest.

Naime, kako navode navedeni golub uletio je u kuću u samoj blizini indijsko-pakistanske granice dok mu je na nozi se nalazio misteriozni kod. Prema lokalnim medijima, stanovnici sela Manyari u području Hiranagar ulovili su goluba i obavijestili vlasti o njoj. Golub kojeg sumnjiče za špijunažu prvo je primjetila Geeta Devi u čiju je kuću uletio noseći prste na nozi na kojem su bili ispisani brojevi.

– Ne znamo odakle je došao. Lokalni stanovnici ulovili su goluba u neposrednoj blizini naše granice. Pronašli smo prst na nozi na kojoj su ispisani određeni brojevi. Istraga je u toku – kazao je policijski nadzornik lokalne policijske stanice Shailendra Mishra.

Pakistan je, kao što je to bilo i za očekivati, odbio optužbe o letećem špijunu. Štaviše, Pakistanac Habibullah koji živi u selu Bagga-Shakargarh tvrdi kako je golub njegov i kako je taj misteriozni kod ustvari njegov broj, prenosi Unilad. On je uputio javnu molbu indijskom premijeru Narendri Modiju da mu se vrati golub kojeg je okarakterizirao kao nevinog i simbol mira, ljubavi i tolerancije.