Rukometni savez BiH: Gordan Muzurović podnio ostavku na mjesto direktora

138

Direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović je na današnjoj sjednici Upravnog odbora RSBiH podnio ostavku nakon što je naš nacionalni tim izbačen iz nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog slučaja “Nuić”.

Podsjetimo, Tomislav Nuić nije bio u zapisniku kojeg je pred sami početak utakmice između BiH i Švicarske u Tuzli napravio slovenski delegat Darko Repenšek, a koji je potpisao Gordan Muzurović.

Švicarci su, nakon poraza na terenu, podnijeli žalbu koji je EHF prohvatio i kaznio naš tim izbacivanjem iz baraža za SP.

Članovi Upravnog odbora RSBiH su se jednoglasno zahvalili na dosadašnjem radu i maksimalnom angažmanu dosadašnjeg direktora reprezentacije.

Da bi se prevazišla ova situacija, UO je donio jednoglasnu odluku da se u roku od 5 dana formira koordinacijsko tijelo koje će biti zaduženo za provedbu aktivnosti muških rukometnih reprezentacija s obzirom na predstojeće aktivnosti.

Jednoglasnom odlukom Upravni odbor je imenovao Zlatu Zubac za koordinatoricu ženskih reprezentacija (U18, U16 i U14).

Za predstojeći turnir „2018 IHF/EHF Women’sTrophy“ imenovan je stručni štab U18 reprezentacije. Odlučeno je da selektor bude Korenelija Rajković- Leko, a da Vladimir Suvajac bude pomoćnik. Treći član će biti imenovan u narednih 7 dana u koordinaciji sa koordinatoricom Zubac.

U međuvremenu će se po propisanoj proceduri pristupiti formiranju U18, U16 i U14.

(Index.ba)

Vezani članci

Usvojena ostavka tehničkog direktora FK Sarajevo Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo usvojilo je ostavku tehničkog direktora Elvira Kantardžića, te on zaključno sa 10. aprilom prestaje sa svojim an...
Alen Hujić podnio ostavku na mjesto predsjednika U... Alen Hujić, predsjednik odbora direktora Fudbalskog kluba Sarajevo, nakon dvogodišnjeg rada na pomenutoj poziciji, završit će svoj angažman u rukovods...
EHF odbio žalbu Rukometnog saveza BiH, Švicarska u... Evropska rukometna federacija odbila je žalbu Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine vezanu za slučaj Nuić. Iako je BiH u Tuzli savladala Švicarsku 21:...
Amir Zahirović, predsjednik RSBiH: Skandalozna odl... Rukometna reprezentacije BiH zbog "slučaja Nuić" neće igrati u baražu za Svjetsko prvenstvo u rukometu. Odlučila je tako Evropska rukometna federacija...