Govedarica Dodiku: Leteći predsjedniče, brzo ćete se spustiti na zemlju!

39

-Pozivam predsjednika Dodika da se spusti na zemlju. Da siđe i pogleda rezultate svoje diktatorske vladavine. Da pogleda obespravljene i ponižene radnike, kazao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Komentarišući Dodikove prijetnje upućene prethodnih dana svima onima koji ne podržavaju njegovu politiku, Govedarica je ukazao na apsurdnu situaciju kako predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zloupotrebljava funkciju.

‘U svjetlu predizbornog divljanja Milorada Dodika koji, helikopterom kupljenim od našeg novca, juri čas-na-jedan, čas-na-drugi kraj Republike Srpske kako bi stigao na predizborne tribine svoje stranke, na kojima najgrublje vrijeđa svoje političke protivnike, prijeti penzionerima i poštenim radnicima, Vukota Govedarica, kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske želi da obavijesti Dodika da je „ovdje na zemlji“ stanje – nikad gore”, kazao je Govedarica.

Govedarica poziva Dodika da se spusti na zemlju i da pogleda rezultate svoje diktatorske vladavine i obespravljene ponižene radnike. ”Da vidi paradoks nad paradoksima – zdravstvene radnike koji ne mogu da ovjere knjižice! Da vidi kako oni koji su proveli po 10 godina nad knjigom kako bi liječili svoj narod, napuštaju Republiku Srpsku. A šta im je to ova vlast ponudila da ostanu?!”, kazao je Govedarica, dodajući da su upravo najveći dužnici zdravstvene ustanove.

On naglašava da odlazećeg predsjednika Dodika nije briga za očajno stanje u Srpskoj, dodajući da je i od prosvjetnih radnika napravio sirotinju.”Nekada je važilo pravilo, bilo da živite u selu ili gradu – ljekar i učitelj su gospoda. Narod ih je poštovao, imali su svoje mjesto u društvu. A ova vlast je od prosvjetnih radnika napravila sirotinju. Plate u prosvjeti kasne, ljudima se ne uplaćuju doprinosi, prevoz… Vratićemo dostojanstvo ljudima koji nas liječe, koji nam uče djecu… vratićemo Srpsku narodu! A, što se letećeg gospodina odrođenog od naroda tiče, želim da ga podsjetim na jednu narodnu izreku: „ko visoko leti, nisko pada”, zaključio je Govedarica.