Govedarica: Ne želim na kafu s Dodikom, oteta nam je izborna pobjeda

56
Foto: N1

Predsjednik SDS-a i kandidat Saveza za pobjedu na Općim izborima Vukota Govedarica danas je prilikom obraćanja medijima odgovorio na poziv Milorada Dodika na kafu, te je opet ponovio da se na izborima desila “izborna krađa”.

“Razlika između mene i gospođe Cvijanović je smanjena i sada je nekih četiri posto. Nevažeći glasački listići mogu itekekao da utiču na izborni rezultat. U svim tim nepravilnostima je nama oteta izborna pobjeda. Koliko mogu da primjetim postoje određene prijave od posmatrača, gdje je prijavljeno da su vršenje malverzacije u Loparama kako bi se dopisali glasovi drugim kandidatima. Postoji jasna argumentacija da su pravljene izborne prevare. U ovoj zemlji niko nema pravo da ne želi da se istina utvrdi”, poručio je Govedarica, prenosi N1.

Govedarica je kazao da bi sve političke stranke trebale biti složne se ponovnim brojanjem glasova.

“Sve političke partije u ovoj zemlji ne bi trebale da imaju ništa protiv da se utvrdi kakva je volja birača. Ovaj trend će se nastaviti i jasno je da mi s pravom insistiramo da se prebroji svaki glasački listić, posebno ovi nevažeći. Nama treba istina i ništa više”.

Dodao je da se u ovogodišnjoj kampanji dogodilo narušavanje Krivičnog zakona.

“U ovom procesu i kampanji je došlo do ozbiljnog narušavanja Krivičnog zakona u BiH. Vi ste imali prilika da vidite kako i na koji način je gospodin Dodik vodio kampanju, očito sa polugama vlasti i moći da prijeti i zastrašuje mnoge građane koji žive u RS. Da smo mi jedna civilizovana i demokratska zemlja koja je uređena, ovaj čovjek bi imao velike probleme sa zakonom”.

Dodikov poziv na kafu?

“Dobili smo poziv od Dodika, ja i Ivanić, da sjednemo i razgovaramo i popijemo kafu i razgovaramo o političkoj situaciji. Jučer sam rekao da nemam namjeru i ne želim da razgovaram i pijem kafu sa čovjekom koji je na čelu režima, sa čovjekom koji je od SDS-a pokušao napraviti terorističku organizaciju, koji je prijetio i zastrašivao na sve načine i koji je od porodice Dragičević napravio neprijatelje RS. Ne želim”, jasan je bio Govedarica.