Govedarica odgovorio na optužbe Lukača: Radić nije povjerenik SDS-a, cilj lažnih optužbi je da se zataška slučaj Dragičević

51
Foto: Nezavisne

“Izvjesni Aleksandar Radić mije povjerenik SDS-a niti je povjerenik mene. Taj čovjek je član SDS od 2015. godine i nisam ga u stranku učlanio niti ja niti Mektić nego Goran Tubak kojeg sam ja raspustio”, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

SDS se oglasio danas povodom današnje izjave minustra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača da je zolju na zgradu “Euroherca” ispalio aktivista SDS-a.

Govedarica je podsjetio na ovu izjavu te onu kada je Lukač rekao da je SDS teroristička organizacija.

Objasnio je kako Radić nije povjerenik SDS-a, ali da jeste član ove stranke od 2015. godine.

On je poručio i kako je današnja konferencija ličila na konferenciju povodom smrti Davida Dragičevića, kada se bez prisustva tužilaštva čin želio prikazati kao zločin.

Govedarica je rekao i kako SDS osuđuje napad zoljom te i izvjesnog Radića, ukoliko je on to učinio, ali da će to odlučiti tužilaštvo, a ne ministar Lukač.

Poručio je i kako je cilj ovoga da se zataška slučaj ubustva Dragičevića i da se izvrši transfer odgovornosti.

Također je poručio Lukaču da je rekao “teške optužbe i neistinite” i da će pred sudom pravde RS-a odgovarati jer će on podniejti tužbu za klevetu.

Govedarica je poručio i da je Lukač taj koji treba podnijeti ostavku te da je bolje da odgovori na pitanja da li je sam vrh MUP RS-a umiješan u ubistvo Dragičevića, o čemu svi govore zadnjih mjeseci.

“7. oktobra su izbori i već sljedeće sedmice Lukač neće više imati snagu zloupotrebe koju pravi i doći će vrijeme da da odgovore na mnoga pitanja, laži i podmetanja”, poručio je Govedarica na kraju konferencije.

(I.S.)