Grad Sarajevo sa 200.000 KM podržao ovogodišnji Sarajevo Film Festival

67

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas u Vijećnici Ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg SFF-a.

“Zahvalni smo gospodinu Purivatri i njegovom timu što su protekle 23. godine, a evo i ove 24. godine, uložili ogroman trud da Sarajevo razvije i izgradi događaj koji je značajan ne samo u evropskim, nego i svjetskim okvirima”, istaknuo je Skaka.

Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će i ove godine SFF opravdati očekivanja, te da ćemo vidjeti svjetske zvijezde i hiljade posjetilaca koji će iz Sarajeva ponijeti najljepše uspomene.

“Mi smo uvijek bili uz SFF, ali je ta saradnja proteklih godina bila usporena. Grad Sarajevo ove godine izdvaja najznačajniji iznos u nekoliko posljednji godina – 200.000 KM za SFF. To potvrđuje koliko cijenimo sve ono što nam SFF donosi, u turističkom, razvojnom i ekonomskom smislu, ali i potvrđuje našu odlučnost da glavni grad BiH nastavimo pozicionirati kao centar regije”, poručio je gradonačelnik Sarajeva.

Purivatra se posebno zahvalio gradonačelniku Skaki i njegovim suradnicima.

“Sretni smo što je Grad Sarajevo ponovo preuzeo vodeću ulogu partnerstva sa SFF. To pokazuje da Grad Sarajevo ima viziju koju dijelimo. Ovim je SFF vraćen na mjesto kulturnog događaja od posebnog značaja za Sarajevo“, kazao je Purivatra.

Prema njegovim riječima, sredstava koja dodjeljuje Grad će omogućiti SFF da aktivira i uposli brojne mlade ljude koji žele i trebaju biti dio ove velike i uspješne priče.

Današnjem potpisivanju ugovora u Vijećnici prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Ivica Šarić i pomoćnica gradonačelnika Amina Deljković.