Građani Novog Grada birali članove savjeta mjesnih zajednica

184

Na izborima za članove savjeta mjesnih zajednica Općine Novi Grad Sarajevo koji su održani jučer građani su imali priliku na 28 biračkih mjesta glasati za svoje predstavnike u savjetima mjesnih zajednica.

Od 113.333 birača sa pravom glasa na području Novog Grada glasalo je 14.155 glasača, što je 12,5 posto od ukupnog broja registriranih glasača.

Izlaznost građana na ove izbore u odnosu na protekle bila je veća, a procentualno je najviše glasača izašlo u MZ „Alipašin Most –II“, gdje je glasalo 19 posto biračkog tijela.

Za članove savjeta kandidovalo se 494 kandidata, od kojih je izabrano 188 članova savjeta na mandatni period 2018-2022. godine.

Pravo da bira i da bude biran na ovim izborima imao je svaki građanin mjesne zajednice upisan u izvod iz biračkog spiska te mjesne zajednice. Rezultate glasanja na biračkim mjestima utvrdili su birački odbori i dostavili Općinskoj komisiji za izbor organa mjesnih zajednica, koja će utvrditi preliminarne rezultate i dostaviti ih na oglasne ploče u mjesne zajednice.

Općinska izborna komisija podnijet će izvještaj o provedenim izborima Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, koje će donijeti odluku o konačnim rezultatima izbora.

Izbori su održani na osnovu Odluke o provođenju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica na području općine Novi Grad, koju je Općinsko vijeće usvojilo na 12. redovnoj sjednici, održanoj 28. decembra 2017. godine.

Vezani članci

Brdo Žuč: Na otvaranju Doma oslobodilaca grada Sar... Na Dan odbrane općine Novi Grad i godišnjice bitke za brdo Žuč, 8. juni otvoren je Dom oslobodilaca grada Sarajeva. Dom su otvorile kćerke Safeta Zajk...
Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo: Veliki ifta... Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine 8. juni – Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo i bitke za brdo Žuč obilježiti prigodnim programom na platou...
Novi Grad: Potpisan ugovor za izgradnju separatne ... Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Dino Bajramović, zamjenik direktora građevinske firme „Dinalsa“, potpisali su danas ugovor za izvođ...
Općina Novi Grad: Zlatne plakete odbrane Safetu Is... Općinsko vijeće Općine Novi Grad Sarajevo na današnjoj je sjednici donijelo Odluku o dodjeli općinskih priznanja „Zlatna plaketa odbrane Općine Novi G...