Gradonačelnik Skaka primio fra Ivu Markovića

18

U vrijeme sve snažnijih ataka na milenijsko tkivo bosansko-hercegovačkog društva, zajedničkog života i dobrih komšijskih odnosa važno je intenzivirati dijalog i komunikaciju, istaknuto je danas tokom sastanka gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i fra Ive Markovića, osnivača hora Pontanima i uglednog profesora Franjevačke teologije.

Sastanku su prisustvovali i dogradonačelnik Ivica Šarić te prof. dr. Ivo Komšić i gost fra Ive Markovića, ugledni kompozitor iz Švicarske Fortunat Frölich.

Gradonačelnik Skaka je poručio kako Grad Sarajevo izuzetno cijeni ulogu franjevaca ne samo kroz historiju, nego i u današnje vrijeme te je izrazio podršku posebno radu fra Ive Markovića. Razgovarano je i o intenziviranju saradnje te ulozi Sarajeva, grada koji svjedoči da različitosti donose civilizacijsko bogatstvo.

– U Bosni i Hercegovini i u Sarajevu ne može niko nadvladati nikoga, ovdje jedino zajednički možemo graditi budućnost – rekao je Skaka.

Fra Ivo Marković je naglasio da će ovu poruku podrške prenijeti svim franjevačkim institucijama te se zahvalio na pozivu. Ukazano je i na značaj obilježavanja godišnjice Ahdname kao vrijednog artefakta kulturne baštine BiH.