Gulaš na italijanski način

13

Gurmanska junetina služi se uz pomfrit ili kuhani krompir.

Sastojci:

– 500 g junetine

– 3 glavice luka

– 3 dl crnog vina

– 50 g putera

– ulje

– so, biber

– nekoliko zrna kleke

– 2 lista lorbera

– 1 kašika brašna

Priprema:

Meso isijecite na komadiće, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Na ulju otopite pola putera, pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.

U masnoću dodajte ostatak putera i luk isjeckan na rebarca. Kad malo omekša, dodajte lorber, kleku i ostale začine, pa sipajte i pola čaše vina.

Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmjenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lijepo ujednači.

Prijatno!

Izvor:N1/Index.ba