Hajdemo u planine, jer tamo nema zime: Svi na Bjelašnicu 29. decembra, čeka vas “Bijelo dugme”

117

Zimska turistička sezona na Bjelašnici bit će otvorena koncertom legendarne grupe Bijelo dugme, 29.12.2019. godine u 14 sati.

Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici održana je press konferencija, kojoj su prisustvovali Goran Bregović, (uz kojeg će nastupati i Mladen Vojčić Tifa i Alen Islamović), reditelj Ademir Kenović (autor teksta pjesme “Hajdemo u planine”) te predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo  i KJKP ZOI’84 (organizatori koncerta).

Drago mi je da sam u Sarajevu, imam, nažalost, tako malo prilika ovdje svirati. Nadam se da će vam se svidjeti što će svirati “Bijelo dugme”. Mislim da smo u Sarajevu posljednji put svirali prije 10 godina – kazao je Bregović.

Rečeno je da je Brega imao samo jedan uslov da dođe u Sarajevo, a to je da dobije trenerku Fudbalskog kluba “Željezničar”, ali s potpisom Ivice Osima. Upravo taj poklon legendarnom Sarajliji uručen je na Bjelašnici.

Predstavnici Turističke zajdnice Kantona Sarajevo i KJKP ZOI’84 organizatori ovog spektakularnog događaja pozvali su sve građane Sarajeva, domaće i strane turiste da dođu na Bjelašnicu i uživaju u spektaklu grupe koju godinama slušaju različte generacije.

Svim posjetiocima Bjelašnice Turistička zajednica Kantona Sarajevo uručila je simbolične poklone.