Haradinaj dostavio pismenu ostavku Skupštini Kosova

12

Kako je saopšteno iz Skupštine Kosova, pismo ostavke premijera Ramusha Haradinaja odmah je proslijeđeno članovima Predsjedništva Skupštine i predsjednicima parlamentarnih grupa.

Premijer Vlade Kosova u ostavci Ramush Haradinaj predao je danas Skupštini Kosova zvanično pismo svoje ostavke, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Skupštine Kosova, pismo ostavke je odmah proslijeđeno članovima Predsjedništva Skupštine i predsjednicima parlamentarnih grupa.

Ramush Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova, u petak je podnio neopozivu ostavku zbog poziva da se kao osumnjičeni javi na razgovor Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu. On je naveo da će ove nedjelje biti intervjuisan od strane Specijalnog suda, tačnije Specijalizovanih vijeća Kosova u Hagu i da tamo ne želi da se pojavi kao premijer zemlje, nego kao građanin Ramush Haradinaj. Takođe je zatražiti od predsjednika Kosova da odredi datum vanrednih izbora.

Sve velike političke partije na Kosovu, među kojima su Demokratska partija Kosova, Demokratski savez Kosova i Pokret Samoopredeljenje, izjasnile su se da su spremne za održavanje vanrednih izbora.