Harry i Meghan više se ne drže za ruke u javnosti, a saznalo se i zašto

106

Iako su se dosad stalno u javnosti držali za ruke i izmjenjivali nježnosti, princ Harry i Meghan Markle već su prestali to raditi.

Prošle sedmice su se Meghan i Harry pojavili s kraljicom Elizabetom na zabavi u Buckinghamskoj palači, a mediji su odmah uočili da se par ne drži za ruke te da ne izmjenjuju nježnosti na kakve je javnost od njih navikla.

U jednom trenutku je Meghan pružila ruku prema Harryjevoj, no on ju je odmah odgurnuo kako bi izbjegao dodir. Razlog? Bilo su u društvu kraljice.

Kraljica Elizabeta i njen suprug princ Philip nikad u javnosti nisu viđeni kako se drže za ruke ili izmjenjuju bilo kakvu nježnost, piše magazin People. Kraljica se strogo drži staromodnih kraljevskih pravila, od čega Harry i Meghan (za razliku od Kate i Williama) često odstupaju, prenosi Index.

Međutim, čini se da se neke stvari ipak moraju poštovati pa je Harry, upoznat s pravilima svoje bake, odlučio ne pokazivati nježnost prema novopečenoj supruzi u društvu kraljice.

– Rijetkost je vidjeti kraljevski par da se drži za ruke tijekom službenih pojavljivanja. Često vidimo i princa Charlesa i Camillu kako se drže za ruke, to je sve samo pitanje međusobne naklonjenosti i ovisi o prirodi događaja kojem prisustvuju. Ozbiljniji angažman zahtjeva i profesionalniji pristup što bi svaki član kraljevske obitelji sigurno znao poštovati. Ponašanje princa Harryja i Meghan atipično je za pripadnike kraljevskih obitelji, ali je dobrodošla gesta koja pokazuje njihovo zajedništvo i sreću, posebno oko perioda zaruka. Ne postoji protokol koji kaže da ne smiju pokazivati nježnost tijekom službenih angažmana i upravo ih ta gesta približava javnosti i čini simpatičnijima – rekla je Myka Meier, stručnjakinja za kraljevski protokol.

William Hanson, još jedan stručnjak za kraljevski protokol, smatra da postoji još jedan razlog zašto Harry više ne drži Meghan za ruku.

– Harry vjerojatno osjeća manju potrebu da drži Meghan za ruku jer ona ima više samopouzdanja i sigurnija je u svoju ulogu pa joj je potrebna manja emocionalna, ali i fizička podrška od supruga – rekao je Hanson za Daily Mail te dodao da držanje za ruke tijekom kraljevskih događaja ipak nije profesionalno.