Harry i Meghan više se ne drže za ruke u javnosti, a saznalo se i zašto

71

Iako su se dosad stalno u javnosti držali za ruke i izmjenjivali nježnosti, princ Harry i Meghan Markle već su prestali to raditi.

Prošle sedmice su se Meghan i Harry pojavili s kraljicom Elizabetom na zabavi u Buckinghamskoj palači, a mediji su odmah uočili da se par ne drži za ruke te da ne izmjenjuju nježnosti na kakve je javnost od njih navikla.

U jednom trenutku je Meghan pružila ruku prema Harryjevoj, no on ju je odmah odgurnuo kako bi izbjegao dodir. Razlog? Bilo su u društvu kraljice.

Kraljica Elizabeta i njen suprug princ Philip nikad u javnosti nisu viđeni kako se drže za ruke ili izmjenjuju bilo kakvu nježnost, piše magazin People. Kraljica se strogo drži staromodnih kraljevskih pravila, od čega Harry i Meghan (za razliku od Kate i Williama) često odstupaju, prenosi Index.

Međutim, čini se da se neke stvari ipak moraju poštovati pa je Harry, upoznat s pravilima svoje bake, odlučio ne pokazivati nježnost prema novopečenoj supruzi u društvu kraljice.

– Rijetkost je vidjeti kraljevski par da se drži za ruke tijekom službenih pojavljivanja. Često vidimo i princa Charlesa i Camillu kako se drže za ruke, to je sve samo pitanje međusobne naklonjenosti i ovisi o prirodi događaja kojem prisustvuju. Ozbiljniji angažman zahtjeva i profesionalniji pristup što bi svaki član kraljevske obitelji sigurno znao poštovati. Ponašanje princa Harryja i Meghan atipično je za pripadnike kraljevskih obitelji, ali je dobrodošla gesta koja pokazuje njihovo zajedništvo i sreću, posebno oko perioda zaruka. Ne postoji protokol koji kaže da ne smiju pokazivati nježnost tijekom službenih angažmana i upravo ih ta gesta približava javnosti i čini simpatičnijima – rekla je Myka Meier, stručnjakinja za kraljevski protokol.

William Hanson, još jedan stručnjak za kraljevski protokol, smatra da postoji još jedan razlog zašto Harry više ne drži Meghan za ruku.

– Harry vjerojatno osjeća manju potrebu da drži Meghan za ruku jer ona ima više samopouzdanja i sigurnija je u svoju ulogu pa joj je potrebna manja emocionalna, ali i fizička podrška od supruga – rekao je Hanson za Daily Mail te dodao da držanje za ruke tijekom kraljevskih događaja ipak nije profesionalno.

Vezani članci

Veliko interesovanje za turističku ponudu Sarajeva... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je prvi put turističku ponudu na sajmu BIT u Milanu. Turisti iz Italije iskazali su veliko interesov...
Voštana figura Jackie Chana u muzeju u Istanbulu Voštana figura poznatog glumca Jackie Chana otkrivena je u muzeju "Madame Tussauds" u Istanbulu, javlja Anadolu Agency (AA). U središtu Taksima posje...
Od proljeća novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“: ... Kompleks Centra „Safet Zajko“ uskoro će biti obogaćen novim sadržajima. U toku su radovi na izgradnji adrenalin parka, u čijim će sadržajima građani m...
Turistička zajednica KS dobila još jednu u nizu na... Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je turističku ponudu Kantona Sarajevo na sajmu EMITT u Istanbulu, te osvojila još jednu u nizu nagra...