Hoše komerc otvara fabriku slatkiša vrijednu tri miliona KM

388
Foto: ekapija

Jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u BiH – Hoše komerc, i ove godine nastavlja ulaganje u sopstvenu proizvodnju i to otvaranjem fabrike slatkiša u Sarajevu.

Izgradnja pogona se već privodi kraju, a prema riječima vlasnika i direktora te firme Izeta Bozalije, u fabrici će se praviti torte, suhi i zaliveni kolači, kapaciteta dvije tone na dan.

Bozalija za portal eKapija kaže da su sada u fazi završnih građevinskih radova, a nakon instaliranja opreme, pokretanje proizvodnje bi moglo uslijediti na ljeto ove godine. Vrijednost cjelokupne investicije je oko tri miliona KM.

“Ova fabrika će sa aspekta procesa proizvodnje, kvaliteta, standarda i tehnologije biti jedna od najmodernijih u ovom dijelu regije. Naše strateško opredjeljenje je rast i razvoj, i u tom smislu i u ovoj godini nastavljamo sa širenjem asortimana”, ističe Bozalija.

Vlasnik Hoše komerca dodaje da će proizvodnja u potpunosti biti automatizovana, tako da će za početak biti zaposleno 10 radnika koji će brinuti o odvijanju svih proizvodnih procesa.

“Kod proizvodnje kolača uz kreativnost, preciznost i sljedivost su veoma važni za uspjeh svakog recepta. Ova tehnologija omogućava najviše standarde kvaliteta bez obzira na količinu i zahtjevnost proizvoda. Svi proizvodi su namijenjeni za domaće tržište”, kaže Bozalija, dok će zaliveni kolači ići i za izvoz.

“Naše procjene su da će noviteti koje ćemo imati pronaći kupce, uz novi kvalitet i recepture za torte i suve kolače, ali i neponovljivi ukus bosanskih zalivenih poslastica koje su u rangu istinskog kulinarskog delikatesa. Uvjereni smo da ćemo upravo u ovom segmentu za kratko vrijeme dobiti povjerenje tržišta regije”, rekao je.

Hoše komerc posluje 38 godina na tržištu BiH, a osim proizvodnje i veleprodaje, lanac posjeduje devet marketa na području Kantona Sarajevo.

Vezani članci

Sparkasse Bank BiH obilježila desetogodišnjicu pos... Sparkasse Bank BiH je obilježila desetogodišnjicu poslovanja regionalnog centra Banja Luka, u prisustvu brojnih zvanica i gostiju iz svijeta privrede ...
Sparkasse ponuda koju vrijedi proslaviti: Mnogo je... Sparkasse Bank dd BiH ponudila je danas novu akciju stambenih kredita. U ponudi koju zaista vrijedi proslaviti sadržana je najniža kamatna stopa, te b...
Januar i februar: Prihodi od indirektnih poreza mi... Prihodi od indirektnih poreza u prva dva mjeseca 2019. godine iznosili su 1 milijardu i 195 miliona KM i veći su za 69 miliona KM ili 6,11% u odnosu n...
Prodana ambasada bivše Jugoslavije u Tokiju: BiH d... Poslije Titovog rezidencijalnog stana na Manhattanu, prodane su ambasada i rezidencija nekadašnje SFRJ u Tokiju. Kako pišu "Večernje no...