Hrvatska: Pušten na slobodu nakon što je pritisnuo čovjeka autom uz zid i pucao mu u glavu

33
Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu objavilo je na zvaničnoj stranici kako je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubistva.

Naime, nakon što se njegov sin verbalno sukobio s 28-godišnjakom, jedan 50-godišnjak je automobilom 28-godišnjaka prikliještio uz zid i pucao mu u glavu. Priveden je, ispitan i pušten na slobodu, a 28-godišnjaka je spasila hitna hiruška intervencija, prenosi Index.hr.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 16. srpnja 2018. oko 19:45 sati u Slavonskom Brodu; nakon verbalnog i fizičkog sukoba na ulici između njegovog sina i 28-godišnjeg hrvatskog državljanina; u namjeri da usmrti 28-godišnjaka, osobnim automobilom krenuo prema njemu koji je ušao u dvorište jedne obiteljske kuće pri čemu je automobilom razbio vrata dvorišta.

Osnovano se sumnja da se dovezao do oštećenika koji je pokušavao preskočiti zid ograde dvorišta i stisnuo ga automobilom uz zid ograde, a potom kroz prozor vozačevih vrata jednom rukom uhvatio oštećenika, a drugom rukom iz nepoznatog vatrenog oružja ispalio hitac u njegovu glavu. Život oštećenika, koji je zadobio prostrjelnu ranu donje čeljusti i vrata, spašen je hitnom hirurškom intervencijom.

Nakon provođenja dokazne radnje, odvjetništvo u Slavonskom Brodu je donijelo rješenje o određivanju mjera opreza kojim je okrivljeniku naložena zabrana približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obaveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku stanicu, prenosi radiosarajevo.