Hrvatska: Zbog višesatnih čekanja na GP Bajakovo koristiti alternativne prijelaze

49
Ilustracija

Zbog višesatnih čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, vozačima se savjetuje da koriste susjedne granične prijelaze Tovarnik i Principovac (Ilok), prenosi Anadolu Agency (AA).

U nedjelju između 14 i 16 sati zbog održavanja kulturno umjetničke manifestacije na mostu preko rijeke Drave u Donjem Miholjcu bit će prekinut promet na GP Donji Miholjac/Dravaszabolcs, saopćeno je iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Do 30. septembra 2018. zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat – dva puta sedmično između 13 i 17 sati u trajanju po 20 minuta

Do 30. oktobra 2018. zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjen je promet turističkim autobusima. Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi se preusmjeravaju u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića mogu, uz propusnice, voziti kroz Metković, a preusmjeravaju se na granični prijelaz Prud.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 tona. Granični prijelazi Slano – Orahov Do i Imotica – Duži do 25. septembra privremeno su prekategorizirani u međunarodne prijelaze za promet putnika.

Zadržavanja na graničnim prijelazima između Bosne i Hercegovine i Hrvatske najduža su na GP Stara Gradiška (Bosanska Gradiška) i GP Hrvatska Kostajnica (Bosanska Kostajnica) gdje se na ulazu u zemlju čeka 90 minuta. Sat vremena na ulazu u Hrvatsku čeka na GP Jasenovac (Draksenić), dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja kraća.

Na prijelazima na granici između Crne Gore i Hrvatske na ulazu se čeka najviše 20 minuta, odnosno 15 na izlazu iz zemlje.

Što se tiče granice između Slovenije i Hrvatske najduža su zadržavanja na Macelju (Gruškovje) gdje se na izlazu iz zemlje čeka dva i po sata, ali na ulazu nema dužih zadržavanja.

Skoro dva sata čeka se i na GP Kaštel (Dragonja) na izlazu iz zemlje, a po sat na GP Rupa i GP Cvetlin (Z. Leskovec). Na ulazu u zemlju nema dužih zadržavanja.

Dva sata na ulazu u zemlju čeka se na GP Bajakovo (Batrovci), na granici između Srbije i Hrvatske.

Vezani članci

Američka agencija Bloomberg upozorava: Sljedeći su... U opširnoj analizi povodom pokretanja Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO, američka agencija Bloomberg upozorava da bi slijedeći sukob NATO-a ...
Izglasan Zakon o bezbjednosti: Kosovo dobilo vojsk... Kosovo je dobilo vojsku, nakon što je apsolutnom većinom glasova Skupština Kosova izglasala Zakon o Kosovskim bezbjedonosnim snagama, javlja Anadolu A...
Vučić izrazio zabrinutost: Kosovo danas formira sv... Formiranje vojske Kosova, najavljeno za danas, službeni Beograd vidi kao kršenje međunarodnih dokumenata i, pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN, nagla...
Veselji: Bez obzira na upozorenja NATO-а, glasamo ... Predsјеdnik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da će se o vojsci Kosova glasati u planirano vriјеme, 14. decembra, bez obzira na upozorenja NAT...