HRVATSKA Župnik usred mise dao otkaz cijelom crkvenom horu: “Prestari ste za pjevanje i tračate”

32
Foto: Podravski.hr

U najmanju ruku neuobičajenom potezu svjedočili su vjernici prošle nedjelje na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Reki, koprivničkom prigradskom naselju u Hrvatskoj.

Ondje je, mjesni župnik vlč. Mario Križanac javno, tokom mise, raspustio crkveni hor jer je – prestar.

“Župnik je javno zahvalio zboru na suradnji i kazao im da na njih više ne računa jer su stari, šire negativne vibracije i samo tračaju. Osim toga, prigovorio im je što njihova djeca i porodice ne dolaze u crkvu. Po njemu, stariji od 60 ne mogu na hor. Zar postoji zakon koji propisuje s koliko godina čovjek treba prestati pjevati u horu? Zašto on kao dušobrižnik ne animira vjernike, pa bi ih više dolazilo “, zapitala se vjernica koja je te nedjelje bila na misi.

“Jest, istina je da sam raspustio hor no to je situacija koju bih volio riješiti unutar naše župne zajednice. Otvoren sam za dijalog i ko god ima kakvo pitanje može mi se slobodno obratiti”, rekao je vlč. Križanac portalu Podravski.hr.

“Kao župnik moram misliti na budućnost župe, stoga ćemo krenuti s mlađim zborom. Moram priznati da naši mladi nisu dosad mogli dobiti priliku i oni se pokazati. Jednostavno sam se dosadašnjem horu morao zahvaliti, istaknuo sam i njihove dobre osobine, ali kazao i ono što nije dobro”, dodaje koprivnički župnik.