Humanitarni bazar Dobre volje: Pomozimo starim, bolesnim i iznemoglim

10

Udruženje “Pomozi.ba” organizovaće sutra humanitarni bazar “Dobre volje” s kojeg će sredstva biti usmjerena na projekat “Obrok za sve” u sklopu kojeg ovo udruženje za preko 500 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dostavlja jedan obrok dnevno na kućni prag.

Kako je saopćeno iz ovog udruženja, humanitarni bazar “Dobre volje” održat će se u subotu, 15. septembra, u prostorijama udruženja na Čengić Vili u terminu od 10:00 do 16:00 sati.

Kao i svaki put do sada, cijene će biti simbolične, počevši već od 0,50 KM.

“Ovaj put, svrha bazara je projekat ‘Obrok za sve’ u sklopu kojeg preko 500 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dostavljamo jedan obrok dnevno na kućni prag. Projekat se realizuje u Sarajevu, Ilijašu, Brezi, Kaknju, Varešu i Visokom, u Mostaru uz podršku naših prijatelja iz Udruženja ‘Zajedno za naš grad’, te od početka 2018. godine i u Prijedoru i Kozarskoj Dubici uz podršku Udruženja ‘Narodna kuhinja Optimisti’ i Udruženja mladih ‘Fokus'”, navedeno je u saopćenju.

Korisnici projekta “Obrok za sve” su stari, bolesni i iznemogli socijalno ugroženi građani koji samostalno ne mogu doći ni do javne kuhinje.

“Osim što dobivaju jedan obrok dnevno na kućni prag, naši dostavljači s njima razgovaraju i trudimo se da riješimo i druge probleme koje imaju”, poručeno je.

Projekat se može pomoći i pozivom na jedinstveni broj 17001, a jednim pozivom se donira 2 KM, odnosno jedan obrok.

“Pored toga što na bazaru možete kupiti interesantnih stvari po niskim cijenama i time pomoći nekome, također možete i donirati sve ono što vam ne treba, a što se može koristiti u narednim bazarima. Na taj način se od stvari koje nam stoje i često smetaju napravi nešto korisno i pomaže se onima kojima je pomoć najviše potrebna”, istaknuto je u saopćenju.

Vezani članci

Kad te ponese pa misliš i dalje da si premijer: Ko... Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo kojim predsjedava predsjedavajući ovog zakonodavnog organa Elmedin Konaković donio je na sjednici održanoj 7. decem...
Počinje isplata dječijih dodataka i naknada za por... Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavještava da će danas početi isplata novembarskih novčanih nak...
Zloupotreba položaja: SIPA uhapsila pukovnika OS B... Po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, na području Sarajeva, lišili...
Bivši visoki predstavnik Lajčak: Izbor Komšića u s... Izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH u skladu je sa slovom, ali ne i duhom Daytonskog ustava jer je izabran glasovima nehrvatskog stanovni...