Iako je jučer uhapšeno četvero, danas nove dojave o bombama u sarajevskim školama

92
Foto: Index.ba, Arhiva

Učenici i nastavno osoblje Medicinske škole i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn evakuirani su u četvrtak ujutro, nakon nove dojave o bombi u ovoj srednjoškolskoj ustanovi.

Dojave o bombama stigla je oko 8 sati jutros, zbog čega je policija evakuirala prostorije škole u sarajevskom naselju Jezero, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

U toku je KDZ pregled prostorija, kako bi se ustanovilo da li zaista postoji prijetnja od eksplozivne naprave, no prema onom što se dešavalo prethodnih dana u brojnim školama na području Kantona Sarajevo, pretpostavlja se da je riječ o lažnoj dojavi.

Ista situacija je i u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn, gdje traje policijski pregled.

Podsjećamo, prethodnih nekoliko sedmica zabilježen je veliki broj dojava o bombama u školama na području Kantona Sarajevo, zbog čega su roditelji i nastavnici zabrinuti za sigurnost. Vijeće roditelja KS-a se zbog ovog problema i sastalo s komesarom MUP-a KS-a, kako bi razgovarali o eventualnim preventivnim mjerama.

Zbog cijelog slučaja ranije je uhapšeno šest učenika, koji su osumnjičeni da su učestvovali u lažnom dojavljivanju eksplozivnih naprava u sarajevskim školama.

Ovo je posebno ozbiljan problem, te bi zbog ugrožavanja sigurnosti učenici, ukoliko budu osuđeni, mogli dobiti i do pet godina zatvorske kazne.

Vezani članci

U Drezdenu dva Bosanca “pala” sa 17 gr... U Drezdenu su privedena dva lica sa bh. pasošem zbog posjedovanja droge. Pretragom kola, koja su stajala u zabrani parkiranja pronađeno i 17 granata. ...
Akcija FUP: 56-godišnji H.M. uhapšen zbog reketira... Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice, zap...
Velika akcija MUP-a RS, uhapšeno šest osoba Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Po...
Sarajevo: Nastavlja se istraga o padu djevojke s 1... Sinoć je do kasno u noć trajao uviđaj u sarajevskom naselju Stup nakon što je pronađeno tijelo 22-godišnje djevojke M. I., koja je, pod još nerazjašnj...