Identificiran vlasnik automobila koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića

156

Kosovska policija je saopštila da je došla do novih informacija o ubistvu političara Olivera Ivanovića, piše radiosarajevo.ba.

Navedeno je da se do informacija došlo nakon razgovora s nekoliko svjedoka, snimaka sigurnosnih kamera i informacija dobijenih putem zaštićene komunikacije, povjerljivih telefonskih razgovora, mailova i zapisa s društvenih mreža.

Istražni tim, kako je navedeno, čine specijalizirani pripadnici službi za ovakve slučajeve, slučajeve teških krivičnih djela, forenzičara, obavještajnih službi i zvaničnika Direkcije za međunarodnu saradnju.

Tim je, dodaje se, maksimalno angažiran na obradi svih podataka vezanih za ubistvo Ivanovića.

Navodi se da je u dosadašnjoj istrazi identificiran vlasnik zapaljenog automobila tipa Opel Astra, koji se dovodi u vezu s ovim ubistvom. Sve aktivnosti koje se obavljaju u okviru Kosovske policije, koordiniraju se i sprovode pod nadležnošću Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Također, paralelno s istražnim radnjama Kosovske policije preduzete su i određene mjere na povećanju stepena sigurnosti, uključujući povećano prisustvo pripadnika policije na nekoliko lokacija koje su identificirane kao osjetljive kako bi se sprječilo bilo kakav incident.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je jučer ujutru u ulazu zgrade, gde se nalazi ta stranka u Sjevernoj Mitrovici.

Ivanovića je ubila, za sada, nepoznata osoba/e sa šest metaka iz vatrenog oružja kalibra 9k19 mm, a sumnja se da je oružje imalo prigušivač.

“Sada smo u procesu analize svih do sada prikupljenih dokaza. Posebno se ekstrahuje, analizira i ocjenjuje videosnimak sigurnosnih kamera koje su bile u blizini mjesta ubistva i drugi materijalni dokazi”, navodi se u saopćenju Kosovske policije.

Vezani članci

Crna Gora: Novčane kazne za nepoštovanje grba, zas... Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore jednoglasno je danas  usvojio izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu dr...
Novi bilans stravične saobraćajne nesreće: U Maked... Još je jedan putnik preminuo nakon izlijetanja autobusa s autoceste u Makedoniji. Time se broj mrtvih popeo na 14, a broj povrijeđenih je veći od 30. ...
Na granici sa Grčkom postavljen natpis Republika S... Na graničnom prelazu "Bogorodica" u Đevđeliji danas je postavljen novi natpis na kojem piše Republika Sjeverna Makedonija, javlja Anadolu Agency (AA)....
Vučić: Iz Sarajeva sam čuo primjedbe na to što se ... Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga ne zanima da razgovara sa liderima opozicije, dok je za dijalog sa građanima uvijek otvoren. U i...