IGK: Prisustvo ultranacionaliste Thompsona na svečanom dočeku šteta je za Hrvatsku i Hrvate, ma gdje bili 

150

Prisustvo ultranacionalističkog pjevača Thompsona na dočeku hrvatskih fudbalera u Zagrebu je potvrda trajuće egzistencije paradržave Herceg-Bosne koja je stvorila antibosansku ideju u kojoj i sada živimo, saopšteno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

“Takozvana Hrvatska Republika Herceg-Bosna je presuđena na Internacionalnom sudu za ratne zločine kao paradržavna tvorevina najvećeg nasilja kojoj je cilj bio uništenje egzistencije prije svega Bošnjaka, a zatim i države BiH. Političko, policijsko i vojno liderstvo takozvane Herceg-Bosne osuđeno je od strane Internacionalnog suda za ratne zločine za udruženi zločinački poduhvat kao dio agresije Hrvatske na državu BiH.

Vaskrsenje zločinačkog udruženog poduhvata uz kontinuirano antibosanskohercegovačko djelovanje iz manjeg entiteta je stalna prijetnja bosanskohercegovačkoj državnosti. Prisustvo navedenog ultranacionaliste na svečanom činu dočeka ne samo da ponižava istinu, pravo, pravdu, žrtve i državu BiH, već ponižava i opravdanu radost hrvatskih fudbalera poslije največeg uspjeha u njihovoj historiji.

Zato Thompsonovo prisustvo na dočeku je strateška šteta Hrvatskoj i Hrvatima me gdje bili, ali i BiH i Evropi i na kraju sportu uopšte. Internacionalni ekspertni tima Instituta za istraživanje genocida Kanada će poslati protesno pismo Svijetskoj fudbalskoj organizaciji u kome će tražiti preduzimanje hitnih mjera za sankcionisanje Hrvatskog nogometnog saveza i njegovog predsjednika Davora Šukera koji je izjavio: “Dok sam na čelu saveza, na stadionima će svirati pjesma ‘Lijepa li si”, koja je je simbol patriotizma, ponosa i ljubavi prema domovini”. Navedena pjesma ne samo da nema veze sa patriotizmom, već je zapravo oličenje mrženje prema susjednoj državi, poručuju iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

(Index.ba)