Igrači FK Željezničar prije utakmice posjetili Memoralni kompleks i šehidsko mezarje u Kalesiji

57

Nakon jučerašnje utakmice protiv Hajduka u Orašju, fudbaleri Željezničara sinoć su stigli u Kalesiju. U organizaciji FK Bosna organizirana je zajednička večera i druženje fudbalera.

Tom prilikom općinski načelnik Sead Džafić uručio je prigodne poklone Amaru Osimu, zahvalivši upravi, stručnom štabu i igračima Željezničara na posjeti.

Pored fudbalera i predstavnika Bosne i Željezničara druženju su prisustvovali i predstavnici FK Tuzla City, predsjednik Azmir Husić, sportski direktor Samir Muratović i šef stručnog štaba Elvir Baljić.

Prije današnje utakmice, delegacije Željezničara i Bosne posjetile su Memoralni kompleks i šehidsko mezarje u Kalesiji, gdje su polaganjem cvijeća, učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast civilnim žrtvama zločina sa područja Zvornika, stradalih 1992, a koji su svoj posljednji smiraj pronašli na ovom mezarju.

Fudbaleri Željezničara su posjetili i Udruženje “Osmjeh nade Kalesija”, gdje su u ugodnom druženju mogli saznati osnovne inforacije o radu Udruženja koje okuplja djecu sa posebnim potrebama. Igrači su ovom prilikom članovima Udruženja uručili fudbalske lopte i pozvali na današnju utakmicu protiv Bosne, ali i budu gosti Željezničara na jednoj od narednih utakmica u Sarajevu.

Također, prilikom boravka u Kalesiji, igrači Željezničara susreli su se i sa članicama Udruženja “Ženo majko, sestro”.