Inspektor Kostrešević pred Anketnim odborom: Policija ne zna ništa o osobama koje su pretukle Davida Dragičevića

171

Siniša Kostrešević, načelnik Uprave Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prvi je odgovarao na pitanja Anketnog odbora NSRS o slučaju Davida Dragičevića.

Kostrešević je odgovarao i na pitanja o povredama i samom mjestu na kojem su one nanesene Davidu. Ipak, prema njegovim riječima policija nema nikakvih podataka o počiniocima

“Da je lokacija utvrđena ili da je poznato ko je povrede nanio, bio bi uhapšen” poručio je Kostrešević.

Poslanik Branislav Borenović ga je upitao gdje se nalazi zadnja kamera koja sto odsto potvrđuje gdje je David bio?

Kostrešević je rekao da je to kamera u objektu “Optika Rey” u starom zanatskom centru.

Zašto ste angažovali stranog stručnjaka za prepoznavanje lica, pitanje je koje je uputio Goran Đorđić na što je Kostrešević rekao da takvog stručnjaka nema kod nas.

Poslanik Goran Đorđić je još pitao da li je uviđaj kod Crkvene urađen profesionalno na što je Kostrešević dao potvrdan odgovor. Pitao ga je da li su identifikovali sva lica koja su presrela Davida te večeri.

“U većini slučajeva jesmo. Lica koja se vide nesporno na kamerama jesu identifikovana, ali nisu sva lica identifikovana koja su ga presla te noći. Do  tužioca je da naloži vještačenje svih lica”, rekao je Kostrešević i dodao:

“Istragu vodi Tužilastvo, mi možemo da sugerišemo, ali kuda će ići istraga i kojom dinamikom odlučuje tužilac”, piše buka.ba.