Internacionalni turnir u Minhenu: Prilika za “naše” Amerikance da naprave karijeru u Evropi

106

Minhen će od 23. do 30. marta biti domaćin  Internacionalnog fudbalskog turnira, na kojem će učešće uzeti tim najbolje selektiranih fudbalera iz Amerike, koji su izabrani na prošlogodišnjem Balkan Soccer Campu u Las Vegasu.

Za “naše”  Amerikance nastupit će momci U14/16 i U17/18+, a ekipe su sastavljene od igrača koji svoju karijeru žele nastaviti u Evropi.

“U Minhen dolazi 30 igrača,  obezbjeđeni su fudbalski tereni za treninge i utakmice, potom sparing ekipe protiv kojih će naši momci odmjeriti snage. Hotel za smještaj fudbalera je u neposrednoj blizini igrališta, a kompletiran je i stručni štab. Osim mene, tu su treneri Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Nedim Runda, Ratko Nikolić i Nenad Starovlah”, rekao je direktor US Soccer Educationa Murat Alibašić, a potom je istakao:

Semjon Milošević,Murat Alibašić i Slobodan Čobo Janjuš

“S obzirom na to da će za protivnike imati svoje vršnjake iz emintenih klubova iz Minhena i okoline, TSV Milbertshofen, SpVgg Grün-Weiss Deggendorf Football club, SV Planegg-Krailling, te da će turniru prisustvovati veliki broj trenera, skauta i menedžera, iz Evrope, ovo im je velika šansa da se dokažu i da probaju naći angažman u nekoj od fudbalskih akademija ili ekipa sa Starog kontineta. Svoje prisustvo na turniru potvrdili su skauti FC Bayern , TSV 1860 Munich i niza klubova iz Njemačke i susjednih zemalja.”

Soccer Education iz Denvera zahvalnost duguje domaćinu u Minhenu,  fudbalskom treneru Željku Depranderu, bez kojeg bio turnir bilo zaista teško organizirati.

RASPORED UTAKMICA

Osim treninga “naši” Amerikanci odigrat će i tri kontrolne utakmice. Prva je zakazana na stadionu (ASV Dachau, Gröbenrieder Straße 21, 85221 Dachau) 25.03.2018 protiv TSV Milbertshofen, u 10.30 sati nastupaju selekcije (U15/U16), a odmah nakon toga na teren istrčavaju  timovi (U17/18+). ASV Dachau, Gröbenrieder Straße 21, 85221 Dachau.

Drugi susret je se igra na stadionu (Donau-Wald-Stadion Konrad-Adenauer-Str. 8, 94469 Deggendorf)  27.03.2018. (U15/U16) sa početkom  17.00 sati a (U17/18+) u 18.45 sati protiv SpVgg Grün-Weiss Deggendorf Football club.

Treći kontrolni meč na programu je na stadionu (ASV Dachau, Gröbenrieder Straße 21, 85221 Dachau)  28.marta, (U15/U16)  u 18.00 sati a (U17/18+) u 19,45  protiv SV Planegg-Krailling.

BHDINFODESK – BIRMINGHAM

Vezani članci

Svjetsko prvenstvo: Prvi put nakon 80 godina bez b... Po prvi put nakon 80 godina na Svjetskom prvenstvu u nogometu neće biti niti jednog sudije iz Velike Britanije, prenosi Anadolija. Svjetska nogometna...
Neymar traži preko milion eura sedmično za ostanak... Brazilski fudbaler Neymar postavio je nevjerovatne uslove PSG-u kako bi ostao na Parku prinčeva. Igrač koji se oporavlja od preloma metatarzalne kost...
VIDEO Nakon što je predsjednik PAOK-a na teren ule... Grčka Vlada odlučila je da prekine nogometno prvenstvo na neodređeno vrijeme nakon skandala u Solunu. Nacionalna liga je obustavljena pošto je vlasni...
Ministar pozvao Ukrajince: Molim vas ne idite u Ru... Svjetsko nogometno prvenstvo održat će se u Rusiji od 14. juna do 15. jula, a utakmice će se igrati u 11 gradova, objavila je N1. Ukrajinski ministar...