Iskoristite nedjelju za produktivan početak naredne sedmice

19

Kako biste radnu sedmicu počeli smireni i na kraju dana bili zadovoljni uspjesima koje ste ostvarili, poslužite se ovim jednostavnim vodičem koji će vam nedjeljom oduzeti tek deset minuta.

Pregledajte vaš kalendar

Nema ništa gore nego kad u ponedjeljak ujutro shvatite da vas danas zaredom čeka pet sastanaka za koji niste spremni ili kad u potpunosti zaboravite na dogovor za ručak s prijateljima.

Radije u nedjelju provjerite cijeli svoj raspored za naredni tjedan. Putujete li? Trebate li neku od obaveza otkazati ili ju prilagoditi? Što još trebate dodati na to-do listu? Osim toga, nemojte zaboraviti na dnevni raspored dodati i zabavne stvari – večeru sa obitelji, odlazak na selo ili sat u teretani.

Osmislite tjedni meni

Ok, ne mislimo da se u nedjelju trebate pretvoriti u Jamie Olivera, no, ne biste trebali nakon napornog radnog dana, u osam sati navečer misliti se što da ručate. Ili u jeku prometne gužve u povratku s posla tražiti trgovinu u kojoj možete kupiti mlijeko. Jednostavno osmislite i kupite namirnice za vaš tjedni meni. To će vam olakšati pripremu jela i pomoći da jedete zdravije. Ukoliko vam to obaveze dozvoljavaju, pripremite i zamrznite par jela za naredni tjedan.

Počistite vaš životni prostor

Izbacite smeće, ispeglajte odjeću. Uradite osnovne kućanske poslove. Ne želite da vas košara rublja gleda od ponedjeljka do petka.

Osmislite radni plan za ponedjeljak

Nedjeljom ćete puno smireniji i produktivnije osmisliti to do listu za ponedjeljak. Ona će vam odgovoriti na najčešće pitanje – odakle početi? Email, poruke, prezentacija ili projekti?

Idite ranije na spavanje

Ne želite da je vaša produktivnost ponedjeljkom na niskoj razini zato što se niste dovoljno naspavali. Ostavite telefone, ugasite svjetlost i počastite vaše tijelo dozom sna koje zaslužuje. Vratit će vam učinjeno već ujutro, obećavamo.

Odmorite se

Pokušajte sve obveze koje imate za vikend završiti u subotu, tako da se u nedjelju možete posvetiti samo bitnim stvarima – vama i vašim najbližima. Odmorite se daleko od notifikacija na telefonu i uživajte u kvalitetnom vremenu koje ste izdvojili za sebe.

(Ekapija.com)