Italija: Državljanin BiH optužen da je seksualno zlostavljao 5-godišnju djevojčicu

30

Italija je u šoku: 63-godišnji muškarac optužen je da je duže vrijeme seksualno zlostavljao 5-godišnju djevojčicu, kćerku svojih prijatelja!

Drama se trajala godinu i po dana, a odvijala se u Reggio Emiliji, javlja youreduaction.it.

Policija u Reggio Emiliji uhapsila je 63-godišnjeg državljanina BiH pod optužbom za teško seksualno nasilje nad maloljetnicom. Nalog je izdao sudija na zahtjev javnog tužitelja Marije Rite Pantani.

Istraga je započela nakon što je danas 6-godišnja djevojčica ispričala roditeljima užas koji joj je priredio dugogodišnji prijatelj porodice. Italijanski mediji preciziraju da je optuženi državljanin BiH zapravo bivši partner bake zlostavljane djevojčice.

Djevojčica je ispričala da je seksualnom zlostavljanju bila izložena do augusta prošle godine u porodičnoj kući u Reggio Emiliji.

No, 63-godišnjak poriče zločin koji mu se pripisuje, piše Gazzetta di Reggio. U suzama je objasnio istražiteljima da “voli djevojčicu, te da joj ništa nije učinio”.

Psiholozi koji su ispitivali djevojčicu rekli su da dijete nema jasnu percepciju vremena, tako da će za razrješenje slučaja trebati dosta truda i vremena.

Izvor: radiosarajevo.ba

Vezani članci

Albin Kurti upozorava: Podjelom Kosova, Srbija žel... Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje, Albin Kurti, ocijenio je danas da se ne može postići finalni sporazum sa Srbijom, bez da se razmotre rezultati ...
Europarlamentarac Jozo Radoš: Nije za očekivati da... Jozo Radoš, europarlamentarac, u razgovoru za N1 je govorio o integraciji Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Tema razgovora sa Radošom je bila i sa...
Turska: Sud dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrat... Sud u Turskoj je dopustio Selmiru Mašetoviću da se vrati u Bosnu i Hercegovinu. Ovu informaciju za N1 je potvrdio Selmirov otac, Husein. Podsjetimo, M...
Inzko u Briselu upozorio: Putin se sa Dodikom sast... Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko smatra da bi BiH trebala dobiti uslovni kandidatski status za punopravno...