Ivanić: Niko ne treba da se miješa u izbore u BiH, pa ni Srbija

31
Mladen Ivanić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić podržao je proteste grupe Pravda za Davida te kazao da imaju pravo na izražavanje svog mišljenja.

“Mislim da ti ljudi imaju pravo da protestuju i svaki pokušaj nasilnog urušavanja protesta, ako bi krenula policija na njih da ih silom rastjeruje, ja ću biti prvi koji će stati i braniti pravo naroda da protestuje i da iznosi svoj stav”, kazao je Ivanić.

Na upit da li je dobio pozivnice za otvaranje auto-puta “9. januar” Banjaluka-Doboj i otvaranje bolnice u Istočnom Sarajevu, Ivanić je kazao da na adresu kabineta nije ništa stiglo.

“Nisam dobio pozivnicu za otvaranje autputa, nit za otvaranje bolnice u istočnom Sarajevu”, kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će “poslije oktobarskih izbora u BiH iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS”.

“Neću da komentarišem političare izvan ovog prostora, ovo je naša politička bitka. Ja nemam dokaze da se iko miješa. Volio bih da neko drugi kaže da da. Niko ne treba da se miješa, pa ni Srbija. Ako se neko u tome nađe, šta ja mogu”, kazao je Ivanić.