Ivanić: Zvao sam Dodika na TV duel, ušutio se

43

”Pozvao sam protivkandidata Milorada Dodika na TV duel pred više medija, da izađemo sa argumentima pred narod. U svakom civilizovanom i demokratskom društvu bilo bi fer izaći pred narod i sučeliti argumente i programe. Ali ne pred medije pod njegovom kontrolom, već pred sve koji su zainteresovani. Nešto se ušutio”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić za beogradski ”Novi magazin”

On je rekao da su on i njegov protivkandidat dva svijeta.

”Ja nikad ne bih pristao da potpišem da sam za NATO, dok god Srbija tako ne odluči. Jedini srpski političar koji je to uradio je iz njegove partije. Moj prethodnik Nebojša Radmanović, koji je potpisao dokument – formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP). I to nekoliko mjeseci nakon što je Srbija već bila donijela odluku o vojnoj neutralnosti. Na to sve, Dodik je lobirao da ove godine BiH aktivira MAP na junskom samitu NATO”, rekao je Ivanić, prenosi BN TV.

Ivanić je rekao da je Republika Srpska, nažalost, pod vlašću koalicije SNSD-DNS-SP pokazala svoje najgore lice.

”Bahatost u svojim najgorim oblicima. I više ne samo u vrhu vlasti, nego se spustila do lokalnih šerifa u mjesnim zajednicama, koji zavode red gdje stignu. Ljudi 7. oktobra biraju – pristojnost, normalan život i politički i ekonomski stabilnu Srpsku sa mnom ili bahatost, drskost i politikanstvo bez rezultata sa Dodikom”, rekao je Ivanić.