Ivanovićev brat: Oliver je politički uklonjen, imao je drugačiji stav o podjeli i razgraničenju

19
Foto: AFP

Brat ubijenog predsjednika Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”, Olivera Ivanovića, i sudija Apelacionog suda Kosova Miroslav Ivanović je ocijenio da misli da je to ubistvo izvedeno “smišljeno, profesionalno i sa političkom pozadinom”.

“Definitivno, Oliver je politički uklonjen, jer je politički smetao”, izjavio je za Danas.

On je naveo da nema nikakve informacije o toku postupka i da se taj proces “odvija prije svega u javnosti”.

Na pitanje da li je njegov brat uklonjen kao mogući protivnik podjela i razgraničenja na Kosovu i Metohiji, Miroslav Ivanović je rekao da je to “sasvim moguće”.

“Ja sam, inače, dosta rezervisan čovek u izgovaranju konačnih zaključaka, ali definitivno Oliver jeste imao drugačiji politički stav o podjeli i razgraničenju i on se o tome već izjašnjavao na mnogo mjesta i prilika. To se može vidjeti na internetu u njegovim gostovanjima, posebno u drugoj polovini 2017. godine, pred kraj njegovog života”, kazao je Miroslav Ivanović.

On je ocijenio i da bi istina o ubistvu njegovog brata mogla da bude predmet političke trgovine Beograda, Prištine i međunarodne zajednice, kao i da kosovski pravosudni sistem ima sposobnost da taj slučaj riješi do kraja, ali da on “mora prvo da dođe do pravosuđa”.

“Vidi da se politički lideri Beograda i Prištine izjašnjavaju na tu temu, čak su u određenim momentima govorili da su nadomak otkrivanja izvršioca, nalogodavaca i kompletne političke pozadine ubistva. Međutim, i sa tim se stalo”, rekao je Miroslav Ivanović i dodao da su te izjave bile toliko koncizne “da se maltene moglo pretpostaviti da će se samo još ime objaviti”.

On je rekao i da u proteklih sedam mjeseci nije imao kontakt ni sa jednim od političkih lidera koji su slučaj komentarisali, što bi, po njegovim riječima, pokazalo ozbiljnost da se dođe do kraja postupka, prenosi N1.

“Prije svega policija i tužilaštvo moraju da završe svoj dio posla. Mislim da kosovsko pravosuđe, policija i tužilaštvo to mogu, jedino je potrebno da to iskreno i hoće”, rekao je Miroslav Ivanović.

Lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je prije sedam mjeseci u Kosovskoj Mitrovici, a njegove stranačke kolege ukazuju da se i dalje ne zna ko je to učinio.

Funkcionerka GI SDP, Ksenija Božović, rekla je da od istražnih organa, tužilaštva i kosovske policije nisu dobili nikakve detalje dokle se stiglo s istragom ubistva.

Vezani članci

Veselji: Bez obzira na upozorenja NATO-а, glasamo ... Predsјеdnik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da će se o vojsci Kosova glasati u planirano vriјеme, 14. decembra, bez obzira na upozorenja NAT...
VIDEO Splitski ratni veteran Zoran Erceg: Opet ću... Splitski ratni veteran Zoran Erceg prilikom otvaranja spomenika Franji Tuđman u Zagrebu u ponedjeljak vikao je parole protiv prvog hrvatskog predsjedn...
“Deklaracija o položaju Hrvata u BiH će uniš... Otvoreno pismo kojim se upozorava na miješanje Zagreba u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj gotovo nitko nije ozbiljno doživio. Hrvati ...
Human Rights Watch: Hrvatska ilegalno i nasilno vr... Hrvatska policija vraća migrante nazad u Bosnu i Hercegovinu, u nekim slučajevima i nasilno, ne dajući im priliku zatražiti azil, objavila je u utorak...